Anlık Bildirim

Amerikan hava yolu şirketleri akıllı valizlere kısıtlama getiriyor

ABD hava trafiğinin yüzde 80'ini oluşturan 5 hava yolu şirketi, lityum iyon pilleri içeren akıllı valizlerin uçuşlarda kullanılmasına kısıtlamalar getirmeyi planlıyor.
Son zamanlarda daha fazla kişinin kullanmaya başladığı akıllı valizler; müşterilerin telefonlarını ve diğer cihazlarını şarj edebilme, akıllı telefonlardaki uygulamalar aracılığıyla konumlarını ve içindeki ağırlık miktarını gösterebilme gibi yeteneklere sahipler. Henüz ticari kullanıma sunulmayıp prototip aşamasında olan bazı akıllı valizler ise sahip oldukları motorları ile scooter şeklinde kullanım ya da sahibinin yanında otonom olarak ilerleme gibi seçenekler vaat ediyor. Tabi hava yolu yolculuklarında bu tip valizler sahiplerine büyük kolaylıklar sağlasa da ABD'li hava yolu şirketlerine göre valizlerde bulunan lityum iyon bataryaları uçuş güvenliğini tehlikeye atıyor.


Bataryaların Çıkarılması Gündemde 

CNN'in haberine göre ABD'nin önde gelen hava yolu şirketlerinden American Airlines, Delta Airlines ve Alaska Airlines 15 Ocak 2018'den itibaren akıllı valizlerle yolculuk eden yolculara yönelik yeni bir uygulama başlatacak. Hava yolu şirketleri bagaja verilmeden önce valizlerdeki lityum iyon pillerinin çıkarılmasını, valiz kabinde yer alacaksa valizlerin kapalı tutulmasını istiyor. Bu üç şirketin yanı sıra United Continental ve Southwest Airlines da yakında benzer uçuş güvenliği politikalarını duyuracak. ABD hava trafiğinin yüzde 80'ini oluşturan 5 hava yolu şirketinin alacağı kararların yeni bir güvenlik politikası haline gelebileceği belirtiliyor.


Tabi hava yolu şirketleri lityum iyon bataryaların tehlikelerine dikkat çekerek bu kararı almış olsa da akıllı valiz üreticisi BlueSmart'ın açıklamasına göre akıllı valizlerin kullanımına ilişkin getirilecek kısıtlamalar çok sayıda müşteriyi mağdur edebilir. Son ürettiği akıllı valizin 65.000'den fazla sattığını söyleyen BlueSmart bu valizdeki bataryanın çıkarılmasının mümkün olmadığını belirtiyor. Hava yolu düzenlemelerinde yapılan son değişikliklerden üzüntü duyduğunu açıklayan şirket, bu değişikliklerin yolculuğun daha da iyi hale getirilmesine bir engel teşkil ettiğini ifade etti. Şirket ayrıca ürettikleri valizlerin halihazırda Ulaştırma Bakanlığı, Federal Havacılık Kurulu ve Federal İletişim Komisyonu'nun son düzenlemelerine uygun olduğunu da ekledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim