Anlık Bildirim

Amerika'da Tesla Model 3 satışları BMW'yi geçti

Elektrikli otomobillere yönelik ilgi her geçen gün daha da artıyor. Yayınlanan yeni bir rapora göre Ağustos ayında ABD'deki Tesla Model 3 satışları BMW'nin binek otomobil serisini geçti.
Otomotiv endüstrisinin geleceği olarak görülen elektrikli araçlar günden güne daha çok kişi tarafından tercih ediliyor. Tesla'nın kitlesel pazara yönelik piyasaya sürdüğü Model 3'ün satışları da bu tezi doğrular nitelikte. Rakamlara göre araç Ağustos ayında BMW'nin tüm binek otomobillerinden fazla sattı. Elbette ABD pazarından bahsediyoruz.
Bunun sadece Model 3 ve Ağustos ayı için geçerli olduğunu bir kez daha vurgulayalım. Yani Tesla'nın Alman otomobil devi BMW'yi sollaması gibi bir durum söz konusu değil. Daha ziyade Tesla marka otomobillerin, normal benzinli araçlara kıyasla daha ucuz olmamasına rağmen elektrikli otomobillerin giderek daha popüler hale geldiğinin bir göstergesi.

Sadece binek otomobiller için geçerli

Altı çizilmesi gereken bir başka konu da bunun sadece BMW'nin binek araç serisini kapsaması. SUV satışları dahil edildiğinde BMW yine liderliği ele alıyor. Rakamlara baktığımızda BMW'nin Ağustos ayında ABD'de 14.450 binek otomobil sattığını görüyoruz ki bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre %13.5 düşük.
Öte yandan Tesla'nın Ağustos ayı süresince 20.450 adet Model 3 sattığı söylense de bu rakam diğer kaynaklarda farklılık gösteriyor. Ancak hangisini baz alırsak alalım şirketin sattığı Model 3 sayısı BMW'nin binek otomobil sayısından fazla.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5384 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli otomobil, BMW ve
4 etiket daha ABD satış tesla model 3 araç
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim