Anlık Bildirim

Amazon'un sesli asistanı Alexa, hırsızlara engel olabilir

Amazon'un sesli asistanı Alexa artık yeni bir yeteneğe sahip. Alexa, kullanıcılar evde olmadığında sesler çıkararak evde birilerinin olduğu yönünde izlenim yaratabilecek.

Amazon'un sesli asistanı Alexa, hırsızlara engel olabilir Tam Boyutta Gör
 

Konutlardaki hırsızlık vakalarının önüne geçmek ya da çalınan eşyalarının parasını kurtarabilmek için çeşitli alarm sistemleri ve sigorta gibi çözüm yolları mevcut. Bunlara ek olarak kullanıcı evde olmadığında uzaktan kontrol edilebilen akıllı ampuller de evde birilerinin olduğu izlenimi yaratılabiliyor. En son ve geleneksel çözüm yöntemi ise ışığı, televizyonu veya müzik aletini açık bırakarak hırsızları evden uzak tutmak. Amazon'un sesli asistanı Alexa da şimdi benzer bir yolla hırsızlara engel olmaya çalışacak.


Hırsızları caydırabilir 

Alexa'nın çözümü de aslında potansiyel hırsızların evde birilerinin olduğunu düşünmesini sağlıyor. Geleneksel yöntemlerden farkı ise biraz daha eğlenceli olması. Away Mode olarak isimlendirilen yeni özellik ile kullanıcılar evden çıkmadan önce Alexa'nın ses seviyesini yükseltip bazı metinleri gerçekçi bir ses tonuyla okumasını sağlayabilecek. Saturday Night Live, It’s Always Sunny in Philadelphia ve Upright Citizens Brigade gibi komedi dizilerinin yazarları tarafından kaleme alınan eğlenceli metinler ile potansiyel hırsızların caydırılması amaçlanıyor.


Alexa'nın, her biri bir saat uzunluğunda olan yedi farklı metni yüksek sesle okuması kısa süreli günlük yolculuklar için işe yarar bir güvenlik önlemi olsa da kullanıcıların tatile çıkması halinde Away Mode, akıllı ampuller kadar işe yarar bir çözüm olmayabilir. Tabi Amazon da aslında bu yeni özelliği doğrudan bir güvenlik aracı olarak sunmuyor. Şirket bu özelliği, reklam çalışması kapsamında, sigorta şirketi Hippo ile birlikte geliştirdi. Alexa'nın bu yeneteğinin kullanıcılarda farkındalığı artırması ve kullanıcıların hırsızlığa karşı sigorta yaptırma konusunda teşvik edilmesi hedefleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim