Anlık Bildirim

Amazon'un sesli asistanı Alexa artık birden fazla sesi tanıyabiliyor

Alexa'ya yapılan yeni güncelleme ile birlikte artık dijital asistan birden fazla sesi tanıma ve kişilere özel tepki verebilme yeteneği kazandı. Konuyla ilgili detaylar haberimizde..
Yapay zeka destekli Google Home'un ardından rakibi Alexa da birden fazla sesi tanıma ve kişiselleştirilmiş cevaplar verebilme yeteneğine sahip oldu.
Alexa'ya yapılan bu yeni güncelleme Amazon Echo'yu ailesinden biriyle veya arkadaşlarıyla paylaşanların hayatını daha kolay hale getirecek. Bugünden itibaren, Amazon'un yapay zeka asistanı birden fazla ses arasında ayrım yapabilecek ve kişilere özel tepkiler verebilecek.
Ses profili oluşturmak için Amazon uygulamasının kullanılması gerekli. Kullanıcılar yüksek sesle 10 cümle söyleyerek Alexa'ya kendi seslerini tanıtabiliyorlar. Şirket verilerinizin bulutta depolandığını ve böylece Alexa özellikli cihazlarda etkinleştirilmek üzere kolayca erişilebileceğini belirtiyor.
Ses profilleri Alexa'nın verdiği bilgileri kişilere göre uyarlamasına olanak sağlayacak. Ses tanıma özelliği ile kullanıcılar dijital asistana "Annemi ara" dediklerinde artık arkadaşlarınınki değil kendi anneleri aranacak.
Şu an itibariyle, ses tanıma özelliği Echo, Echo Dot ve Echo Show cihazlarına yayılmaya başlamış durumda. Bu özelliğin Nisan ayından bu yana Google Home'da zaten mevcut olduğunu belirtelim. Alexa'daki bu güncelleme ile iki dev arasındaki rekabeti daha da kızıştıracak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim