Anlık Bildirim

Amazon, Mercedes'ten 100 adet elektrikli Vito satın alacak

Mercedes-Benz ve Amazon arasında imzalanan anlaşma kapsamında ABD merkezli şirketin Bochum ve Düsseldorf şehirlerindeki filosuna 100 adet eVito modeli dahil edilecek. Detaylar haberimizde..

Amazon, Mercedes'ten 100 adet elektrikli Vito satın alacak Tam Boyutta Gör
 

Otomotiv sektöründe elektrikliye dönüşüm devam ederken, lojistik şirketleri de gerek çağın gerisinde kalmamak gerekse maliyetleri düşürmek adına filolarında elektrikli araçlara yer açmaya başladı. Bu dönüşüme kayıtsız kalmayan şirketlerden biri de Amazon oldu. ABD merkezli şirket, Mercedes’ten satın alacağı elektrikli Vito modellerini filosuna katacak.

Alman üretici tarafından yapılan açıklamaya göre yıl sonuna kadar Amazon’un lojistik birimine 100 adet eVito teslim edilecek. Bu araçlar şirketin Bochum ve Düsseldorf şehirlerindeki filosuna dahil olacak. Amazon ile yapılan anlaşma Hermes’ten sonra Mercedes’in elektrikli van modelleri için yapılan en büyük satın ikinci alma olarak kayıtlara geçti. İkilinin farklı projeler için başka partnerlerle de işbirliği içinde olduğu dile getirildi.

Mercedes-Benz’in elektrikli van modelleri arasında bu yılın ilk çeyreğinde tanıtılan eSprinter ve geçtiğimiz yıl ortaya çıkan eVito yer alıyor. Şirketin popüler van modeli Sprinter’ın tam elektrikli versiyonu olan eSprinter’ın maksimum 150 km menzili ve 1000 kg yük kapasitesi bulunuyor. Aynı menzile sahip eVito’da da 41.4 kWh kapasiteye sahip batarya yer alıyor. 84 kW’lık elektrikli motora sahip eVito, maksimum 120 km/s hıza ulaşabiliyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim