Anlık Bildirim

Amazon Alexa dünyada ilk kez sağlık önerileri sunacak

Yaşlı veya engelli bireyler yerinden kalkmadan Amazon Alexa asistanına komut vererek merak ettikleri sağlık sorunları konusunda NHS veri tabanından öneri alabilecekler.

Bugün dijital asistan segmenti yoğun bir rekabetin döndüğü alan haline geldi. Batılı teknoloji devlerinin yanında Çinli teknoloji firmaları da farklı özelliklerle rekabette öne çıkmaya çalışıyor. Amazon bu hafta önemli bir hamle yaptı.

Avantajları çok

İngiltere Ulusal Sağlık Servisi – NHS ile bir ortaklık yapan Amazon bundan sonra Alexa asistanı üzerinden sağlık önerileri sunacak. NHS bir süredir hizmetlerini dijital dünyada da vatandaşlara sunmak için çalışmalar yapıyordu. Amazon Alexa bunun ilk adımı oldu.

Kullanıcılar Amazon Alexa asistanına migren ile baş etme yolları veya kızamık belirtileri gibi sağlık konusunda sayısız soru sorabilecek. Alexa ise NHS web sayfasından ilgili verileri çekerek kullanıcılara aktaracak.

NHS ortaklığı özellikle geleneksel yollarla internete erişemeyen yaşlı veya engelli kişileri hedefliyor. Kullanıcılar sesli komut ile yerinden kalkmadan sağlık önerileri alabilecek. Ayrıca bu sayede sağlık servislerine başvuruların sayısı da azaltılacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim