Anlık Bildirim

Almanya'nın Stuttgart kentindeki dizel yasağı 1 Nisan'da başlıyor

Stuttgart şehir merkezinde Euro 4 motorlu ve daha eski dizel araçların kullanılmasını yasaklayan uygulama iki gün sonra başlıyor. Bu yılın sonundan itibaren Euro 5 motorlu araçlar da yasaklanacak.

Almanya'nın Stuttgart kentindeki dizel yasağı 1 Nisan'da başlıyor
 

Avrupa’nın pek çok şehrinde dizel otomobillerin giriş çıkışının yasaklanması tartışılıyor. Almanya’nın Stuttgart şehrinde ise tartışma evresi çoktan geride kaldı. Şehirdeki dizel otomobil yasağı 1 Nisan’da, yani sadece iki gün sonra başlıyor.

Geçtiğimiz yıl Alman Çevre Koruma Örgütü’nün dizel motorlu araçları yasaklatma talebi mahkemeye taşınmış ve İdari Mahkeme Stuttgart kentinde dizel motorlu araçların kullanılmasının en kısa sürede yasaklanmasına hükmetmişti. Reuters, kent genelindeki dizel yasağının önümüzdeki hafta başlayacağını belirtti. Buna göre, Euro 4 motorlu dizel araçlar Stuttgart’a giremeyecek.

Yapılan açıklamaya göre, söz konusu yasak sadece dışarıdan şehre girmek isteyenleri değil, Stuttgart’ta ikamet eden kişileri de kapsıyor. Bu da şehir merkezinde yaşayan insanların dahi önümüzdeki haftadan itibaren Euro 4 motorlu araçlarını kullanamayacağı anlamına geliyor. Euro 5 motorlu araçların durumu şimdilik belirsiz. Fakat 2020’nin başından itibaren onların da yasak kapsamına gireceği kesin. 2021 yılının sonundan itibaren ise sadece özel izne tabi araçların kent merkezine girebilmesi söz konusu olacak.

Yetkililer yasak konusunda bazı istisnaların bulunabileceğini söylüyor. Fakat şimdilik bu istisnaya dahil olmak için aranan özellikler açıklanmış değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8019 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
almanya, stuttgart ve
3 etiket daha dizel yasağı euro 4 euro 5
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim