Anlık Bildirim

Alienware markası PC bileşen segmentinde şansını denemek istiyor

Yakın gelecekte oyun sistemi toplarken Alienware imzalı SSD, RAM, ekran kartı veya soğutucu gibi bileşenleri de ekleyebileceksiniz. Dell yeni pazar arayışı içerisinde.

Dünyaca ünlü Dell firmasının oyun donanımları pazarı için özel olarak geliştirdiği Alienware markası yıllardır hazır sistemler alanında başarılı işler yapıyor. Bugüne kadar çevre birimi anlamında birkaç kategorisi olan firma bileşen pazarında da şansını denemek istiyor.

Yeni pazar arayışı

Dell XPS şefi Frank Azor yaptığı açıklamada Alienware markasıyla oyuncu dünyasında önemli bir başarı elde ettiklerini ve bu kaliteyi bileşen pazarına da sunmak istediklerini dile getirdi.

Alienware hazır sistem satışı yaptığı için kendi sistemini kurmak isteyen tüketicilere hitap etmiyor. Corsair, Cooler Master, Zotac, MSI, Asus gibi pek çok büyük isim bu alanda daha etkin durumda. Ayrıca önemli bir tecrübeye sahipler. Dell de bunun farkında.

Corsair tarafından satın alınan Elgato ile de bazı görüşmeler yaptığını ifade eden Azor, yayıncılık sektöründen işe başlayarak ilerlemek istediklerini ancak sonrasında görüşmeleri sonlandırdıklarını sözlerine ekliyor.

Dell yeni pazar arayışı içerisinde olsa da şimdilik acele etmek gibi bir niyeti yok. Bu bakımdan Alienware imzalı RAM, SSD, güç kaynağı veya ekran kartı gibi dahili bileşenleri kısa süre zarfında göremeyebiliriz. Muhtemelen önemli bir şirket satın alma hamlesi ile ilk adımı atacaktır.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim