Anlık Bildirim

Alibaba'nın finansal ortağı Ant Financial'a 14 milyar dolarlık rekor yatırım

Çinli e-ticaret devi Alibaba'nın finansal konulardaki operasyonlarını yürüten Ant Financial şirketi son yatırım turunda 14 milyar dolarlık yatırım toplayarak rekora imza attı.

Alibaba'nın finansal ortağı Ant Financial'a 14 milyar dolarlık rekor yatırım Tam Boyutta Gör
 

Çin'in önde gelen şirketlerinden Alibaba'nın finansal operasyonlarını yürüten Ant Financial şirketi Avrupa pazarında pek duyulmasa da finansal teknolojiler denildiğinde Asya pazarında akla ilk gelen şirketlerden biri. Alibaba Group çatısı altında kurulan ve Alipay de dahil olmak üzere Alibaba'nın ödeme işlemlerine aracılık eden şirket Çin'deki online ödemelerin yüzde 70'ini üstleniyor. Nakit kullanmayan bir toplum modelinin uygulanmaya çalışıldığı Çin'de bu konuda en önemli rollerden birini üstlenen Ant Financial, son yıllarda yakaladığı ekonomik başarılarla Alibaba'dan bağımsız bir hale de gelmiş durumda. Yakın zamanda halka arz edilebileceği konuşulan şirketin son yatırım turunda topladığı miktar ise bir rekor niteliğinde.


Değeri 150 milyar dolar 

Geçtiğimiz günlerde C serisi finansman turunu kapatan şirket ABD, Singapur, Çin ve Malezya başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerindeki yatırımcılardan toplam 14 milyar dolarlık yatırım toplamayı başardı. Böylece bir yatırım serisinde en yüksek miktarda yatırımı toplayarak rekora imza atan şirketin toplam değerinin ise 150 milyar dolara dayandığı ve ABD'nin önde gelen yatırım kuruluşu Goldman Sachs'ı geride bıraktığı tahmin ediliyor.


Henüz halka arz edilmediği için mali tablolarını kamuoyuyla paylaşmayan şirket, 2016 yılında halka arz işlemlerini başlatmayı ciddi bir şekilde tartışmış ancak halka arz yerine yatırım turlarını sürdürmüştü. Aynı yıl 60 milyar dolarlık yatırım toplayan şirketin artık hem finansal güç hem de hizmet sunduğu kullanıcı kitlesi itibariyle dünyanın en önemli finansal teknoloji şirketlerinden biri olduğu belirtiliyor. Önümüzdeki yıl içinde halka arza sıcak bakan şirketin halka arzla ulaşacağı piyasa değeri ise merak konusu. 2014 yılında ABD'de halka arz edilen Alibaba, açılışta 168 milyar dolar değerine ulaşmıştı. Şirketin şu anki piyasa değeri ise 526 milyar dolar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim