Anlık Bildirim

Akıllı telefonların vazgeçilmezi emojiler araç plakalarına da geliyor

Avustralya'nın Queensland eyaletinde 1 Mart'tan itibaren başlayacak uygulamayla birlikte plakalarda emoji kullanılabilecek. "Emojili özel plaka"lar ekstra ücret karşılığı satın alınacak. İşte detaylar

Akıllı telefonların vazgeçilmezi emojiler araç plakalarına da geliyor Tam Boyutta Gör
 

Elimizden bir türlü düşüremediğimiz akıllı telefonlarla hayatımıza giren emojiler zamanla duygularımızı ifade etmede en sık kullandığımız yöntem halini aldı. Sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarında iletişimin vazgeçilmez bir parçası haline gelen emojiler şimdi de plakalara geliyor.

Avustralya’nın Queensland eyaleti oldukça ilginç bir çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor. Yapılan açıklamaya göre araç sahipleri duygularını ifade etmede kullandıkları emojileri bundan böyle plakalarına da uygulayabilecek. “Emojili özel plaka” uygulaması Mart ayından itibaren uygulanacak. Tercih edilen emoji, aracın kimliği olarak nitelendirebileceğimiz sayı ve harflerin yanında yer alacak.

Yalnızca 5 emoji kullanılabilecek 

Plakasına emoji eklemek isteyen araç sahiplerinin 160 ila 500 dolar arasında bir ücret ödemesi gerekecek. Uygulamalarda kullandığımız binlerce emojinin tümü plakalara uygulanamayacak. Seçenekler arasında yalnızca göz kırpma, mutluluk gözyaşı, gülen surat, kalp gözlü ve güneş gözlüğü emojileri bulunacak.

Queensland eyaletinde başlatılacak emojili plaka uygulaması sosyal medyanın da gündemine oturdu. Bazı kullanıcılar uygulamayı beğenirken, bazıları da bunun 1 Nisan şakası olmasını dilediklerini belirtti.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4795 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
emojili plaka, özel plaka ve avustralya queensland
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim