Anlık Bildirim

Akıllı telefonların araba anahtarı olarak kullanılabilmesi için çalışmalar başladı

Üyeleri arasında Apple ve Samsung'un da yer aldığı Car Connectivity Consortium, akıllı telefonların araba anahtarı olarak kullanılabilmesi için çalışmalara başladı. Gelişmenin detayları haberimizde.
İki teknoloji devi Apple ve Samsung'un da üyeleri arasında yer aldığı Car Connectivity Consortium, akıllı telefonların araba anahtarı olarak kullanılabilmesi için çalışmalara başladığını duyurdu. Geliştirilecek yeni teknoloji ile akıllı telefonlar kullanılarak araba kapıları açılabilecek, motor çalıştırılabilecek ve diğer akıllı cihazların araba ile etkileşime girebilmesine olanak sağlanacak.

Teknoloji 2019 yılından itibaren kullanılmaya başlanacak

Car Connectivity Consortium (CCC), Çarşamba günü yaptığı açıklamada 2019 yılının başlangıcından itibaren araba anahtarlarını tarihe gömecek olan Digital Key Release 1.0'ı (Dijital Anahtar Sürüm 1.0) piyasaya süreceğini açıkladı. Yakın Alan İletişimi olarak adlandırılan NFC teknolojisini kullanacak olan dijital anahtarın, yüksek güvenlik seviyesi sunacağı belirtiliyor.
Yeni dijital anahtar teknolojisini BMW, Honda ve Toyota gibi otomobil üreticilerinin de desteklediği ve araçlarını bu teknolojiye hazır hale getirmeye başladıkları da gelen haberler arasında. Volvo halihazırda şu an dijital anahtar hizmetini sunuyor olsa da, bu özelliğin tüm araçlarında ve tüm ülkelerde mevcut olmadığını da belirtmeden geçmeyelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim