Anlık Bildirim

Adobe After Effects ile videolardaki istenmeyen nesneleri silebileceksiniz

Adobe tarafından yayınlanan bahar güncellemeleri kapsamında After Effects’e content-aware fill (içeriğe uygun yama) özelliği geliyor. Videolardaki istenmeyen nesneleri silebileceksiniz.
Adobe After Effects videodaki nesneleri silme Tam Boyutta Gör
Grafik ve medya yazılımları üreten Adobe, bugün paylaştığı blog yazısında programlarının bahar güncellemesi kapsamında kavuştuğu yeniliklerden bahsetti. Bunlardan en ilginci After Effects’e gelen videolardaki nesneleri silme özelliği.

Content-aware fill

Content-aware fill (içeriğe uygun yama) özelliği uzun zamandır firmanın Photoshop yazılımında bulunuyor. Bu özellik sayesinde fotoğraflardaki istenmeyen nesneleri rahatlıkla silebiliyorsunuz. Aynı özelliği video tarafına da sunmak isteyen firma, Adobe Sensei makine öğrenme platformundan yardım alarak After Effects için çalışmalar yapmış.

Yeni araç, hareket eden objeleri takip ederek yerlerini uygun piksellerle doldurabiliyor. Böylece videoda görünmesini istemediğiniz nesneleri rahatlıkla silebiliyorsunuz. İlk olarak 2017 yılında düzenlenen etkinlikte deneysel bir araç olarak karşımıza çıkan bu özellik an itibariyle Creative Cloud aboneliği olan kullanıcılara yeni After Effects sürümü ile sunulacak. 

Firmanın belirttiğine göre kameraya giren mikrofonlar, özel efekt kabloları vb. şeyleri silmek için de kullanılabilir. Hatta 360 derece VR videolarda istenmeyen birçok obje olabileceği için özellikle bu projelerde de yararı dokunacaktır.

Dünyanın yayıncılık, eğlence ve medya teknolojileri alanındaki en büyük fuarı olan NAB Show, 6 Nisan ve 11 Nisan arasında düzenlenecek. Bu etkinliğe kısa bir zaman kalmışken Adobe diğer yazılımları için de önemli güncellemeler yayınlandı. Haberimizde yer alan özelliği aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim