Anlık Bildirim

Adobe 3D modelleme alanında önemli bir satın alım yaptı

Pacific Rim Uprising ile Blade Runner 2049 gibi popüler filmlerde kullanılan 3D modelleme yazılımlarının geliştiricisi Allegorithmic firması Adobe çatısı altına giriyor.

Video, mizanpaj ve fotoğraf düzenleme alanında geniş bir yazılım kataloğuna sahip olan Adobe, 3D desen ile modelleme alanında da büyük oynamak istiyor. Firma bu alanda önemli bir satın alma yaptı.

Allegorithmic kimdir?

Gelen bilgilere göre Adobe; 3D desen ve materyal oluşturma konusunda uzman firmalardan Allegorithmic’i bünyesine kattı. Allegorithmic sektörde Substane adındaki yazılım paketi ile tanınıyordu.

Satın alma bu yılın en önemli hamlelerinden birisi olarak gösteriliyor zira Substance yazılımı; Ubisoft, Electronic Arts, BMW, Louis Vuitton, IKEA gibi pek çok firma ve Pacific Rim Uprising ile Blade Runner 2049 gibi büyük proje tarafından kullanılıyor.

Adobe bu hamle ile video oyunlarında 3D materyaller oluşturma ve sinema sektöründe post-production aşamalarında ağırlığını koymuş olacak. Hali hazırda Adobe de Allegorithmic ile uzun dönemli bir ortaklık içerisindeydi.

Satın alma sonucunda Substance yazılımının Adobe Creative Cloud platformuna entegrasyonu sağlanacak. Bunun için yıl içerisinde bir güncelleme yayınlanacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim