Anlık Bildirim
 
Tayvanlı bilgisayar bileşenleri üreticisi ASUS sunduğu çözümlerindeki kalite ve güvenilirlik itibariyle anakart pazarında kaydadeğer bir paya sahip. Firma son yaptığı duyuruda anakartlarının işlemci desteğine yer verdi.

Anakart üreticileri kendi inisiyatifini kullanıyor

ASUS’un açıklamasına göre AM4 sokete sahip tüm modeller 3. nesil Ryzen işlemcileri artık destekliyor. Buna A320 yongasetli anakartların da dahil olması bir hayli ilgi çekici. Zira AMD’nin resmi açıklmasına göre B350 ve X370 yongasetini taşıyan anakartlar dahi üretcinin inisiyatifine bırakılmıştı ki A320’ye dair desteklenmeyeceği belirtilmişti.
Görünüşe göre AMD A320 konusunda anakart üreticilerine kesin bir engelleme getirmemiş. Öyle ki Gigabyte kanadında da Ryzen 9 3900X’i dahi destekleyen anakartlar var. Biraz geçmişe gidelim isterseniz. ASUS’tan gelen açıklamayla Intel’in üreticilerin 100 ve 200 serisi anakartlarına Coffee Lake desteği eklemesini istemediğini öğrenmemizin üzerinden sadece birkaç yıl geçti.

Destekliyor ama 

Öte yandan A320 yongasetli anakartlar testlere göre varsayılan ayarlarda kullanıldığında performans kısıtlaması yaşatmayan kartlar PBO açık hale getirildiğinde işlemciye darboğaz yapabiliyorlar. Dahası A320 anakart üzerinde 3. Nesil yongalarla RAM’lere hızaşırtma yapan kullanıcılar dahi var.
Son olarak X570’ten önce satışa sunulan anakartlarda Zen 2’nin getirdiği performansı deneyimlemek isteyen kullanıcıların USB BIOS Flashback özelliği varsa işlemci dahi olmadan, yoksa da EZ Flash 3 ile kolaylıkla anakartlarının mikrokod’unu güncelleyebileceğini belirtelim. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6359 kez okundu.
11 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd a320 3. nesil ryzen işlemci, amd ryzen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim