Anlık Bildirim

ASRock grafik pazarına adım atıyor

Son dönemde ürün bulmakta zorlanan ekran kartı pazarına yeni bir oyuncu daha katılıyor. Anakart pazarının ünlü ismi ASRock yakın zamanda ekran kartı da üretecek.

Anakart pazarının önemli oyuncularından ASRock, ekran kartı pazarına girmek için de fırsat kollamaya başladı. Kripto madencileri nedeniyle adeta karaborsaya dönen pazardan ASRock da pay almak istiyor.

Yoğunluk artacak

Tayvan’dan gelen bilgilere göre firma Nisan ayında ilk adımı atmayı planlıyor. MSI, Asus, Zotac gibi pek çok üreticinin mücadele ettiği ve son dönemde stok sıkıntılarının yaşandığı pazarda ASRock’un neler yapabileceği merak ediliyor.

Dikkat çeken nokta ASRock’ın sadece AMD grafik birimleri üzerine uzmanlaşacağı. Yani Nvidia tarafında şimdilik yer almayacak. Bu da hali hazırda kısıtlı grafik birimi üretimi yapan AMD’nin daha da zorlanması anlamına geliyor. Bu elbette diğer üreticileri de olumsuz etkileyecektir.

ASRock geçen yıl Gigabyte’ın yeniden yapılanması süreci sayesinde üst seviye anakart segmentinde liderliği ele geçirdi ve gelirlerini arttırmayı başardı. Bununla birlikte satış sayısı bakımından düşüş yaşıyor. Firma kurumsal tarafta önemli hamleler yaparak bir nevi denge kurmaya çalışıyordu. Ekran kartı segmenti mali tablolara olumlu katkı yapabilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3171 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
asrock, amd ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim