Anlık Bildirim

ASELSAN ve Sabancı Üniversitesi, grafen tabanlı OLED ekran geliştiriyor

ELMAS Projesi kapsamında ASELSAN ve Sabancı Üniversitesi iş birliğiyle grafen tabanlı oled (GOLED) ekranlar geliştiriliyor. Prototip aşamasındaki grafen ekran, dünyanın en yüksek çözünürlüğüne sahip.
Savunma Sanayi Başkanlığının ELMAS Projesi kapsamında Sabancı Üniversitesi ve ASELSAN iş birliğiyle OLED ekran geliştiriliyor. Henüz prototip aşamasındaki çalışmayla dünyanın en yüksek çözünürlüklü GOLED ekranı geliştirildi.

ELMAS Projesi, askeri araçların kokpit göstergelerinde kullanılan ve ihraç lisansına tabi LCD ekranlar yerine kullanılabilecek OLED ekran geliştirilmesi amacıyla oluşturuldu. Askeri amaçla kullanım senaryolarına daha uygun olacağı için grafen tabanlı OLED ekranlar geliştiriliyor.

Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezinde (SUNUM), ASELSAN iş birliğiyle geliştirilen prototip tasarımlar olumlu sonuç verdi. Geliştirilen GOLED ekranlar, bugüne kadarki en yüksek çözünürlüklü grafen tabanlı ekranlar olma özelliği taşıyor. AA tarafından paylaşılan bilgilerde ekranın kaç piksel çözünürlüğe sahip olduğu bilgisi bulunmuyor.

Grafen malzemesinin esnek ekranlarda ve giyilebilir teknolojide kilit rol oynayacağı düşünülerek OLED ekranlarda anot malzemesi olarak kullanılan indiyum kalay oksit (ITO) yerine grafen malzemesi kullanıldı.

Tek atom kalınlığındaki karbon kristali olan grafenin ışık geçirgenliği, yüksek elektriksel iletkenliği, sağlamlığı ve esnekliğiyle pek çok teknolojide uygulama alanı bulması bekleniyor. Şeffaf, esnek, hafif ve taşınabilir grafen tabanlı ekranların askeri ve sivil alanda büyük oranda mevcut çözümlerin yerini alması öngörülüyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7958 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ekran, Grafen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim