Anlık Bildirim
 
ABD’li yarı iletken üreticisi AMD’nin yeni nesil ekran kartları konuşuladursun firma yeni duyurduğu sürücüsüyle sanal madenci kesiminin de yüzünü güldüreceğe benziyor. Henüz beta sürecinde olan sürücünün kartların sanal madencilik performansını arttırdığı görülüyor
Sürücü notlarında yer verilenlere göre yazılıma beta konumunda olduğu için ileride herhangi bir güncelleme gelmeyecek. Ayrıca grafiksel işlemlere yönelik olmadığı belirtilen Radeon Software Crimson ReLive Edition Beta for Blockchain yazılma amacı olan sanal madencilik alanında da kaydadeğer performans artışları vadediyor.

Performans artışları

Öte yandan yeni sürücü hemen test edilmiş bile. Grafiklere göre RX Vega kartlarıyla RX 400/500 serisi modeller sürücüyle birlikte ciddi performans artışı yaşamışlar. Özellikle de DAG 199’da bir önceki sürücüye göre dağlar kadar fark var desek yeridir. Hatta ilginç bir detay olarak RX Vega modelleri DAG 199’da DAG 130’a göre daha yüksek performans göstermişler.
AMD’nin yeni sürücüsü madencileri sevindirecek: İşte test sonuçları! Tam Boyutta Gör


Buna sebep olaraksa geçtiğimiz aylarda RX 400/500 serisi kartlarda meydana gelen ve sürücü kaynaklı olduğu düşünülen sorunun düzeltilmesi gösteriliyor. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz haziran ayında DAG dosyasının büyüklüğünün artması ile birlikte AMD’nin Polaris mimarili modelleri testlerde adeta çakılmıştı. Nvidia modelleri, AMD’nin 200/300 serisi ekran kartları ve HD 7000 serisi de performans kaybı yaşamıştı ancak bu düşüş dosya büyüklüğü artışı ile açıklanabilir durumdaydı.
 
                                             Eski değerler-Yüksek çözünürlüklü görsel için tıklayınız 

Düşük bellek kapasiteli modellerin önü karanlık

Tabi burada şu duruma da değinmekte fayda var: 4 GB bellekli Polaris kartları ilerleyen dönemde bu performans artışına rağmen verimsiz hale gelecekler. Zira DAG dosyası büyüklüğü arttıkça özellikle de düşük bellek kapasitesine sahip modellerin kazma değerlerinde büyük kayıplar meydana geliyor.

RX Vega modellerinin performansı daha da artabilir

Ek olarak inceleme ekibinin belirttiğine göre yeni sürücü ile sistemin güç tüketiminde de artış gözlemlenmiş fakat bu artışın performans tarafındaki kazanımla örtüşüp örtüşmediği bilinmiyor. Bununla birlikte ekip RX Vega 64 ile yaptığı testlerde kartın ölçüme 38.5 MH/s ile başlayıp aniden 34.4 MH/s seviyesine düştüğünü farketmiş.
 
Üstelik durum sürücü arayüzünden performans profili değişikliği yapılmasına rağmen değişmemiş. Bu gelişmeye sebep olabilecek bazı ihtimaller var: AMD kartın kazma gücünü bilerek kısıtlıyor olabilir veya sürücüye dayalı bir sorun da düşüşün kaynağı olarak gösterilebilir. Yani buradan RX Vega kartlarının performansının ileride artabileceği sonucunu çıkarabiliriz.

Öte yandan test edilen ekran kartlarının AMD’nin referans tasarım modelleri olduğunu belirtmekte fayda var, yani durum özel tasarım çözümlerde yaşanmayabilir. Performans düşüşünün kartın PCB’sindeki elemanların yeterli gücü sağlayamaması sonucunda GPU’nun kendisini kısmasına bağlı olabileceği ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerek. Son olarak aktarılanlara göre test ekibi durumu firmaya raporlamış. İlerleyen günlerde gelişmeleri takip ediyor olacağız. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6770 kez okundu.
28 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd radeon rx 480 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim