Anlık Bildirim

AMD’den iki Vega 10 birimli ekran kartı

Çift grafik birimli ekran kartlarını artık sadece kurumsal tarafta görebiliyoruz. AMD Radeon Pro V340 ekran kartı buna son örnek. AMD Radeon Pro V340 özellikleri haberimizde.

Özellikle oyuncu pazarında madencilerin yoğun ilgisi sayesinde başarılı satışlar yapan AMD, bu sayede ağırlığını kurumsal tarafa kaydırmaya başladı. PS5 konsolu için grafik ekibinin büyük kısmını ayırdığı haberleri gündeme gelen AMD yeni bir ekran kartı daha duyurdu.

AMD Radeon Pro V340 özellikleri

AMD Radeon Pro V340 ekran kartı geçmiş yıllardaki Duo ekran kartlarını hatırlatıyor. Bir dönem hatırlanacağı üzere çift grafik birimli oyuncu ekran kartları piyasada yer almıştı. Sonrasında Titan Z, Radeon Pro Duo gibi örnekler kurumsal tarafa geçişi haber vermişti. AMD Radeon Pro V340 bunun sonuncusu oldu.

Radeon Instinct hızlandırıcısının aksine AMD Radeon Pro V340 ekran kartı 7nm sürecindeki Vega 20 çekirdeği değil iki adet Vega 10 çekirdeğine sahip. Bu sayede 8192 Steam işlemcisine ulaşılıyor. Bellek tarafında 32GB HBM2 yer alıyor.

Tasarımcılar, petrol endüstrisi gibi alanları hedefleyen yeni ekran kartı 32 kullanıcıya kadar donanımı paylaştırırken özel bir güvenlik yongası da gerekli korumayı sağlıyor. Yine h.264 ve h.265 donanım çözücüler de paylaştırılıyor.

Kurumsal tarafta yeni bir hamle olarak gösterilen AMD Radeon Pro V340 ekran kartı için henüz bir çıkış tarihi veya fiyat belli değil.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim