Anlık Bildirim

AMD yıllar sonra kara geçmeyi başardı

Son iki yıldır farklı sektörlerde yoğun bir mücadele içerisinde olan AMD nihayet meyvelerini toplamaya başladı. Firma uzun bir aradan sonra kara geçmeyi başardı.

Son dönemin yükselen yıldızı olan AMD, pek çok sektörde canla başla çalışarak önemli yeniliklere imza attı ve ses getirdi. Firma yavaş yavaş emeklerinin karşılığını toplamaya başlıyor.

Beklenen gelişme

Açıklanan üçüncü çeyrek mali raporlara göre firma yıllar sonra kara geçmeyi başardı. Raporda firmanın önemli ortaklıklar yaparak sağlam ve sürekli gelir modelleri oluşturmaya çalıştığını görüyoruz.

Üçüncü çeyrek itibariyle firmanın elde ettiği satış geliri 1.64 milyar dolar civarında. Bunun 820 milyon doları bilgisayar ve grafik bölümünden geldi. Ryzen işlemci ve Vega grafik kartı ailesi bu dönemde önemli başarılar elde etti. Sanal madencilik donanımlarının yükselmesi de diğer bir faktör. Yıl bazında bu bölümün yüzde 74 artış yaşadığı ifade ediliyor.

Kalan gelirler ise işletme ve entegre sistemler bölümüne gidiyor. Bu bölümde EPYC işlemciler, konsol grafik birimleri ve entegre sistemlere sağlanan grafik birimleri yer alıyor. Yıl bazında düz bir çizgi izleyen bölümün faaliyet karı artan maliyetler nedeniyle önemli ölçüde düşmüş durumda.

Firmanın faaliyet karı ise toplamda 71 milyon dolar oldu. Geçen yıl aynı dönemde 400 milyon dolarlık bir kayıp yaşandığı düşünüldüğünde gelinen nokta gerçekten dikkat çekici durumda.

AMD’nin önemli ortaklıklarına bakacak olursak Alibaba, Baidu, Microsoft Azure, Amazon ve Tencent firmalarının sunucu sistemlerinde Vega hızlandırıcılar kullanılıyor. Super 7 olarak adlandırılan sektörün en büyük 7 bulut işletmecisinden 5’i AMD tarafında.

Ayrıca Sony ve Microsoft haricinde Atari de AMD ile önemli bir anlaşma yapmış durumda. Apple’ın iMac Pro serisinde Radeon Pro Vega ekran kartları kullanılacak. Piyasaya sürülecek Ataribox konsolunda da yine AMD grafik birimi kullanılıyor. Bu bakımdan firmanın önümüzdeki dönemler için de sürekli bir gelir akışı elde ettiği ifade ediliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4042 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd radeon pro vega ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim