Anlık Bildirim
 
AMD işlemci pazarına Ryzen işlemcileriyle yaptığı geri dönüşü Zen 2 mimarisi üzerinde şekillenecek Ryzen 3 işlemcileriyle sürdürmeye hazırlanıyor. Diğer taraftan AM4’e gelecek son işlemcilerin final dokunuşları da devam ediyor. Son gelen haberlerde Zen 3’ün litografisine dair detaylara yer verildi.

Bilindiği üzere AMD Ryzen işlemcilerinin 4. neslinde Zen 3 mimarisine yer verecek. Şimdiye kadar litografi kanadında 7 nm+ bilgisine sahiptik. Görünüşe göre AMD yeni yongalarını TSMC’nin 7 nm+ EUV (Extreme ultraviolet) bantlarından çıkacak. DUV ( Deep ultraviolaet) akranına göre %20 yoğunluk artışı sağlayacak üretim tekniği ayrıca güç tüketimini de %10 oranında iyileştirecek.

Öncelik enerji verimliliğinde 

2018’in sonlarında Mark Papermaster’ın bir röportajında Zen 3’de önceliklerinin enerji verimliliği olduğunu vurgulamıştı. Doğrusu bu Zen 3’ün Zen 2’nin üstüne Zen 2-Zen farkına kıyasla daha mütevazi performans farkı koyacağı şeklinde yorumlanabilir. Son olarak TSMC’nin 5 nm’nin hacimli üretimine 2020’de geçeceğini hatırlatarak sözlerimizi noktalayalım. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7973 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd zen, zen 3 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim