Anlık Bildirim

AMD kâr etmeye devam ediyor

Geçen yıl ilk kayıplardan kurtularak kâr elde etmeye başlayan AMD bu yıl istikrara kavuşmuş görünüyor. Çeyrek bazda gelirler düşse de yıllık bazda yükseliş yaşandı.

Lisa Su önderliğinde adeta küllerinden doğan AMD, geçen yıl başladığı kâr yolculuğuna devam ediyor. Önceki çeyrekte son 7 yılın faaliyet kârı rekorunu kıran AMD son çeyrekte biraz durulsa da kazanmaya devam etti.

İstikrarı yakaladı

Yapılan açıklamaya göre firmanın üçüncü çeyrekte elde ettiği gelir 1.65 milyar dolar olurken yıl bazında yüzde 4 artış, çeyrek bazda yüzde 6 düşüş yaşandı. Ryzen ve EPYC işlemcilerin yükselen performansı yıl bazında artış getirdi. Grafik pazarında düşen gelir ise çeyrek bazda düşüşe neden oldu.

Firmanın bu dönemde elde ettiği faaliyet kârı 186 milyon dolar olurken net gelir de 150 milyon dolar oldu. Yeni ürünler sayesinde kâr marjının da yüzde 40 seviyesine yükseldiği ifade ediliyor.

Gelir tablosunda lokomotif olan Bilgisayar ve Grafik bölümü toplamda 938 milyon dolar gelire imza attı. Bölümün faaliyet kârı ise 100 milyon dolar olarak gerçekleşti. İşletme ve Yarı Özel Yonga bölümü de 715 milyon dolar gelir ile 86 milyon dolar faaliyet karına imza attı.

Dördüncü çeyrek dönemde ise yıl bazında gelirlerde artış bekleniyor ancak çeyrek bazda düşüş var. Yine grafik pazarı tarafında büyük bir hareketlilik olmayacağı tahmin ediliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8990 kez okundu.
10 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd q3 2018 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim