Anlık Bildirim

AMD çeyrek dönemde gelirleri yüzde 40 arttırdı

Geçen yıl başlayan çıkışını bu yıl da sürdüren AMD gelirlerini arttırmaya devam ediyor. Yılın ilk çeyreğinde firma yıl bazında yüzde 40 civarında bir artış yakalamayı başardı.

Hem işlemci hem de grafik kartı sektöründe mücadele eden tek firma konumundaki AMD kötü günleri geride bırakmışa benziyor. Geçen yıl son çeyreğinde başlayan olumlu hava bu yıl da devam ediyor.

AMD ne kadar kar etti?

Yılın ilk çeyrek raporuna göre AMD; 1.65 milyar dolar gelir elde ederken yıl bazında yüzde 40, çeyrek bazda ise yüzde 23 artış yaşadı. Faaliyet karı ise 81 milyon dolar oldu. Geçen yıl bu rakam 33 milyon dolar zarar şeklindeydi.

AMD’nin yüzünü güldüren 3 önemli silahı var. Bunlar sunucu tarafında EPYC işlemciler, masaüstü tarafında Ryzen işlemciler ve grafik tarafında da Vega ekran kartları. Elbette kripto para madenciliğinin katkısı da unutulmamalı. Bu üçlünün geliri 1.12 milyar dolara yaklaştı.

Diğer taraftan kurumsal, entegre ve yarı özelleştirilmiş yonga bölümleri toplamda 532 milyon dolar ile düşüş yaşadı. Konsol satışlarının bu dönemde mevsimsel azalma yaşadığı belirtiliyor.

Sonraki çeyrek dönem için de AMD’nin beklentileri yüksek. 1.72 milyon dolar ile hem yıl bazında hem de çeyrek bazda artış yaşanacağı öngörülüyor. Yeni Ryzen 2 işlemciler ve RX 500X ekran kartları yavaş yavaş firmayı sırtlamaya başlayacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2486 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd q1 2018 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim