Anlık Bildirim

AMD çeyrek bazda düştü yıl bazında yükseldi

Hem konsol pazarında hem de grafik kartı pazarında yaşanan durgunluk AMD’yi etkiliyor. Firma son iki çeyrekte yakaladığı çıkışı devam ettiremedi ve düşüşe başladı.

Kripto para madenciliğinin düşüşe geçmesi Nvidia’yı olduğu kadar AMD’yi de derinden etkiliyor. Geçen yılın son çeyrek mali tablosu yıl bazında ikiye katlansa da bir önceki çeyrek döneme göre önemli düşüşler yaşadı.

Pazarda durgunluk var

Açıklanan rakamlara göre geçen yıl son çeyrekte 1.42 milyar dolar gelir elde edildi. Yıl bazında yüzde 6 artış yaşanırken çeyrek bazda yüzde 14 düşüş yaşandı. Faaliyet karı ise 109 milyon dolar olarak gerçekleşti. Yıl bazında yüzde 90 artış yaşanırken çeyrek bazda yüzde 77 düşüş yaşandı.

Yıl geneline baktığımız zaman ise toplam gelir 6.5 milyar dolar ile yüzde 23 artış gösterdi. Faaliyet karı ise 633 milyon dolar ile yüzde 400 yükseldi. Faaliyet zararı ile geçen uzun yıllardan sonra 2018 AMD için çıkışın başlangıcı olmuştu.

AMD hem grafik pazarında hem de konsol pazarında bir yavaşlama olduğunu ifade ediyor. Bu bakımdan yılın ilk çeyreğinde de bir miktar düşüş yaşanacak. Sadece veri merkezi bölümü istikrarlı yükselişini sürdürüyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim