Anlık Bildirim
AMD Zen 2 mimarili yongalarıyla işlemci tarafında yüksek performans ve uygun fiyatı bir arada sunması nedeniyle 3. Nesil işlemcileriyle ilk nesil Ryzen yongalarıyla yakaladığı ivmeyi daha da arttırarak devam ettirdi.

3. nesil Ryzen işlemcileriyle performans başlığında parlak bir sonuç elde edilse de yeni işlemcilerin ses getiren bir diğer önemli özelliği donanım dünyasını PCIe 4.0 standartıyla tanıştırması oldu. Her ne kadar X570 yongasetli anakartlar önceki anakartlara göre biraz daha tuzlu olsa da yüksek bant genişliğinden faydalanmak isteyen kullanıcıların tercihi oldu.

TDP yükselecek 

Hatırlayacağınız üzere yeni yongaların tanıtımı zamanında X570’de bir detaya değinmiştik. X570 yongasetinin sağladığı 34 kanalın AMD tarafından 4’ünün çıkarıldığı bilgisi o dönem için akıllara bu 4 kanalın da sunulduğu ve TDP’nin 11 watt’tan 15 watt’a yükseldiği bir yongasetini gelebilir mi sorusunu getirmişti.

20 PCIe 4.0 kanalı 

HWINFO’nun sürüm notlarında açığa çıkan X590 ifadesi görünüşe göre bu sorunun cevabı olabilir. Dahası ASUS çalışanları PRIME X590-PRO ve ROG STRIX X590-E olmak üzere 2 model üzerinde çalıştıklarını doğruladı bile. Bu durumda 4 kanalın işlemci ile yongaseti arasındaki iletişim için saklı tutulduğunu düşünürsek 20 PCIe kanalından bahsediyoruz demektir. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8136 kez okundu.
12 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd ryzen, amd zen 2 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim