Anlık Bildirim

AMD Vega grafikli Smach Z el konsolu satışa çıkıyor

Nintendo Switch konsoluna rakip olabilecek derecede güçlü bir donanıma sahip olan Smach Z satışa çıkıyor. Bu hafta AMD tarafından da Tokyo Oyun Fuarı’nda sergilenecek.

Taşınabilir konsol segmentine yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan Windows 10 tabanlı Smach Z modeli Ryzen işlemci ve Vega grafik birimleri ile dikkat çekiyor. AMD de konsolu referans anlamında tanıtmaya hazırlanıyor.

Smach Z özellikleri ve fiyatı

İlk olarak 2016 yılında Kickstarter üzerinde destek arayan Smach Z o dönem 4 çekirdekli AMD Falcon işlemcisi ve Radeon R7 grafik birimi ile Linux üzerinde akıcı Steam oyunları vadediyordu.

Proje üzerinde biraz daha çalışmaya karar veren ekip yaklaşık 2 yıl süren bir gecikmenin ardından bekleyenleri pişman etmeyecek bir donanım ile yeniden sahneye çıktı. Bu kez AMD Vega grafiklerle.

Smach Z sağ ve sol tarafında kontrol tuşları olan bir dokunmatik ekrandan oluşuyor. GPD serisinin aksine klavyesi yok ve yekpare bir kontrolcü tasarımında. Bu bakımdan Windows 10 bilgisayarı olarak kullanmak biraz zorlayabilir.

Konsol AMD’nin entegre Ryzen V1000 APU’larına yer veriyor. Ryzen Embedded V1605B yongasını kullanan modelde 4 çekirdekli bir Ryzen işlemci ve Vega 8 grafik birimi yer alıyor. 6 inçlik dokunmatik ekran ise Full HD çözünürlüğe sahip.

Standart versiyonda 4GB DDR4 RAM, 64GB SSD yer alırken Pro sürümde ise 8GB DDR4 RAM ve 128GB SSD ile 5MP çözünürlüğünde bir de kamera mevcut. Bunun haricinde WiFi N, Bluetooth 4.0, USB Tip-C, USB Tip-A, microUSB, DisplayPort şeklinde ortak bağlantılar belirlenmiş. Batarya 45 dakikada dolarken 2-7 saat arasında kullanım süresi sunuyor. Windows 10 üzerinde özel bir arayüz çalışıyor.

Entegre APU olmasına rağmen Ryzen Embedded V1605B yongası oldukça başarılı sonuçlara imza atıyor. Pek çok popüler oyunda 60 FPS seviyesi görülebiliyor. Bu da oyuncuların ilgisini çekecektir.

The Witcher 3 (720p orta seviye) ~ 40 FPS

Alien: Isolation (1080p düşük seviye) ~ 50 FPS

GTA 5 (720p normal seviye) ~ 60 FPS

League of Legends (1080p yüksek seviye) ~ 60 FPS

Rocket League (1080p normal seviye) ~ 60 FPS

Dark Souls 3 (720p düşük seviye) ~ 40 FPS

AMD projeyi bu hafta Tokyo Oyun Fuarı’nda tanıtmaya hazırlanıyor. Satışlar ise Aralık ayında başlayacak. Standart model 699$ iken Pro model 899$ fiyat etiketine sahip olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6174 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, smach z ve Ev Elektroniği
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim