Anlık Bildirim

AMD Ryzen teknolojisi konsollara girmeye hazır

Konsol tarafında Nintendo Switch ayrı tutulursa tam bir AMD hakimiyeti mevcut. Sonraki nesillerde de bu devam edecek gibi görünüyor. Üreticiler çalışmalara şimdiden başladı.

AMD’nin baştan tasarladığı ve işlemci pazarında yeniden ayağa kalkmasını sağlayan Zen mimarisi ve Ryzen işlemciler, henüz konsol tarafında yok. Döngüye yetişemediği için sonraki nesle kalan Ryzen teknolojisi yavaş yavaş çalışmalara başladı.

Yeni konsollarda da AMD damgası

Son nesil Xbox One X ve PS4 Pro konsollarında özelleştirilmiş Jaguar mimarisi kullanan AMD artık Zen mimarisinin avantajlarını bu tarafa aktarmanın zamanı geldiğine inanıyor. Sektörden gelen bilgilere göre AMD ve Sony, PS 5 konsolu için proje üzerinde çalışıyor.

PlayStation şefi John Kodera’nın PS4 konsolunun yaşam döngüsünün sonuna geldiğini ifade etmesinden sonra zaten PS5 için çalışmaların başladığı anlaşılmıştı. Bu hafta da AMD Ryzen teknolojisi üzerinde çalışan Sony mühendislerinin LinkedIn hesapları ortaya çıktı.

Yeni konsolda znver1 adında ilk nesil Ryzen mimarisi kullanılacağı belirtiliyor. Çıkış tarihi olarak 2020 ötesi düşünüldüğü için muhtemelen geliştirme aşamasında ilk nesil söz konusu iken nihai sürümde 7nm sürecindeki Zen 2 çekirdeğini temel alabilir. Bu da verimlilik tarafında önemli katkılar sağlayacaktır. Yine grafik tarafında da 7nm sürecindeki Vega mimarisi şaşırtıcı olmayacaktır.

Diğer taraftan yeni nesil Xbox konsolunda da aynı beklentiler mevcut. Dönemine göre yine 7nm sürecindeki Zen 2 ve Vega grafiklerini yeni konsolda görebiliriz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim