Anlık Bildirim

AMD Radeon RX Vega mobile gelebilir

AMD Radeon RX Vega 56/64 ekran kartlarının mobile gelme ihtimali doğdu. Firma hali hazırda üreticilerle testler yaptığını doğruladı. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Polaris mimarisini önce masaüstü platformlara ardından da hızlı bir şekilde dizüstü platformlara taşıyan AMD, Vega mimarisinde henüz etkili bir adım atmış değil. Ryzen APU’larında Vega grafik birimi düşük işlemci barındırıyor ve DDR4 bellek kullanıyor. Bu bakımdan gerçek potansiyeline ulaşılamıyor.

Güçlü dizüstüler

AMD tarafından verilen bilgilere göre Radeon RX Vega 56/64 ekran kartlarının dizüstü bilgisayarlara da gelmesi için bazı çalışmalar var. Şimdilik hangi ürün veya ürünler bu ekran kartlarını barındıracak firma isim vermekten kaçınıyor ve konuyu zamana bırakıyor.

AMD’nin önündeki en büyük engel şüphesiz enerji tüketimi. Kartların 200W-300W arasında değişen ısıl tasarım güçlerine diğer bileşenleri de eklediğinizde yüksek bir enerji tüketimi ortaya  çıkıyor. Bunu düşürmek için çok iyi bir soğutma ve yeni bir devre kartı tasarımının yapılması şart. Aksi takdirde aşırı ısınma nedeniyle performansı düşen ekran kartları beklenen verimi sağlayamayabilir.

Nvidia bu tür bir durum için Max-Q tasarım dilini geliştirdi ve hem daha ince oyuncu veya normal dizüstü bilgisayarlar mümkün oldu hem de soğutma için verimli çözümler ortaya çıktı. AMD’nin böyle bir hamle yapması olası.

Diğer taraftan HBM 2 bellekli Vega grafik birimleri hali hazırda Intel işlemcilerin içerisinde yer almaya başladı. Bu bakımdan firma bağımsız Vega ekran kartlarına çok fazla ağırlık vermeyebilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4123 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, radeon rx vega 56 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim