Anlık Bildirim

AMD Nvidia’yı üst seviyede zorlayacak ve Ray Tracing desteği sunacak kartlar hazırlıyor

AMD’nin RDNA mimarisiyle gelen orta seviye kartlarının duyurulmasının üzerinden henüz çok geçmemişken üst segment kartların ayak sesleri duyulmaya başlandı.
AMD CEO’sunun geçtiğimiz günlerde düzenlenen yatırımcı konferansında haberini verdiği üst seviye RDNA mimarili GPU’ların kod adları belli oldu. AMD bu sefer Nvidia’yı zirvelerde de zorlamayı hedefliyor.

Kaynağa göre Navi 21 ve Navi 23 kod adlarını taşıyacak 2 GPU’nun detayları henüz bilinmese de Navi 23’ün tepe model olacağı paylaşılmış. Ayrıca mevcut RDNA mimarisi üzerinde şekillenecek yeni kaslı kartların 7 nm+ üretim sürecinden geçmesi bekleniyor.

Işın izlemeye donanımsal destek 

Yeni kartların en dikkat çekecek özelliğiyse ışın izlemeye Nvidia’da olduğu gibi donanımsal destek sunulacak olması olsa gerek. Nvidia’nın henüz etkileyici kare yenileme hızlarına ulaşamadığı segmentte AMD’nin sunacağı modellerin performansını zaman gösterecek.
AMD Nvidia’yı üst seviyede zorlayacak ve Ray Tracing desteği sunacak kartlar hazırlıyor Tam Boyutta Gör

Bellek tarafında ise RX 5700 serisinin aksine tercih HBM’den yana olabilir. Zira firma R9 Fury X’te de olduğu gibi yine zirveye oynayacak. Burada gözlerin çevrildiği hafıza kümeleri HBM2E oluyor. 8-Hi küme yapısındaki yongalar 16 Gb kapasite sunarken 3.2 Gbps’de görev yapıyorlar.
 
Toplam bant genişliğinin 920 GB/s’ye ulaştığı bellek çözümlerinin 4’ünün kullanıldığı senaryoda Samsung’a göre 1.64TB/s bant genişliği elde edilebiliyor. Ek olarak mevcut HBM çözümlerindeki bellek veri yolu desteğinin aynı tutulduğunu da belirtelim. Hali hazırdaki kartların fiyatına göre daha yüksek fiyatlandırmayla gelmesi beklenen kartların önümüzdeki yılın ortalarında bizlerle olması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6874 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd navi 21, amd navi 23 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim