Anlık Bildirim

AMD Next Horizon etkinliği yarın yapılacak

İşlemci pazarında merakla beklenen 7nm sürecindeki Zen 2 mimarisi yarın detaylanacak. Firma Next Horizon adıyla bir etkinlik düzenliyor. Ayrıca 7nm Vega mimarisinin de konuşulması bekleniyor.

Lisa Su önderliğinde tüm mimarilerini baştan tasarlayan ve her iki pazarda da yeniden çıkışa geçen AMD, yarın önemli bir etkinlik düzenliyor. Etkinlikte Zen 2 mimarisi ve ilgili işlemcilerin tanıtılması bekleniyor.

Sonraki Ufuk

Hatırlanacağı üzere ilk Zen mimarisinin ve Ryzen işlemcilerin tanıtıldığı etkinlik New Horizons adıyla gerçekleştirilmişti. Okunuş itibariyle de sloganın Ryzen işlemcilere işaret ettiği anlaşılmıştı. Bu etkinlik ise Next Horizon adını taşıyor ve 7nm sürecindeki yeni nesil Zen işlemcileri anlatacak.

Etkinlik açıklamasında veri merkezleri ve 7nm süreci işaret edildiği için ilk etapta EPYC ROME işlemcilerin görücüye çıkacağı tahmin ediliyor. Zaten AMD’nin yol haritasında ilk olarak EPYC ROME işlemciler var. Ryzen 3 ve Threadripper serileri gelecek yılın ortalarına doğru resmiyet kazanacak.

EPYC ROME işlemcilerin üretim süreci avantajını da kullanarak 64 çekirdek ve 128 izlek birimine kadar ölçeklendirilebileceği ifade ediliyor. AMD ayrıca kuzey köprüsünü iptal ederek 8 zar arasına bir Sistem Kontrolcüsü yerleştirdiği yeni yonga dizilimini de tanıtabilir.

Diğer taraftan AMD’nin 7nm sürecindeki Vega mimarisi ile ilgili de bilgiler vermesi bekleniyor. Vega 20 çekirdeğini barındıran ilk örneğin Radeon Instinct ile yapay zekâ sistemlerine sunulacağı açıklanmıştı ancak tam zaman verilmemişti. Etkinlikte bunlar da netliğe kavuşabilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6518 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, zen 2 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim