Anlık Bildirim
 
AMD’nin donanım dünyasının merakla beklediği Navi GPU’lu çözümleri son gelen haberler göre bekleyiş içerisindeki kullanıcılarını biraz üzecek. Görünüşe göre kırmızı takım yeni modellerinde GCN mimarisini kullanmaya devam edecek.

Bildiğiniz üzere AMD geçtiğimiz haftalarda Navi GPU’sunun Linux sürücülerini geliştirmeye başladı. Sürücünün satırları arasında farkedilen detaya göre Navi düşünüldüğü gibi yeni bir GPU mimarisini beraberinde getirmeyecek.
 EF_AMDGPU_MACH_AMDGCN_LAST = EF_AMDGPU_MACH_AMDGCN_GFX1010
 GFX 1010 koduna sahip olan yeni satır bu haliyle Navi’ye işaret ediyor ve içerdiği GCN ibaresi bizleri bu düşünceye sevketmiş durumda. Dolayısıyla PlayStation 5’te de yine GCN altyapısını görmemiz olası diyebiliriz.

Çıkış tarihi 
 

Son olarak çıkış tarihi konusunda 7 nm’yi vurgulama amacıyla 7 Temmuz’dan söz ediliyor. Hem Ryzen 3000 için hem de Navi için geçerli olduğu iddia edilen tarihte bir ihtimalle sadece işlemci tanıtımı yapılıp Navi daha sonraya bırakılabilir. Böylelikle Navi Ryzen’ın yanında sönük kalmamış ve daha fazla duyulmuş olur. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim