Anlık Bildirim

ABD'ye vergi yaptırımından hangi otomobiller etkilenecek? İşte yeni fiyatlar

ABD'nin çelik ve alüminyum ürünlerine ilave vergi uygulamasına Türkiye de otomobil ve diğer ürünlere ek gümrük vergisi getirerek cevap verdi. Peki ilave vergiden hangi otomobiller etkilenecek?

ABD'ye vergi yaptırımından hangi otomobiller etkilenecek? İşte yeni fiyatlar Tam Boyutta Gör

Donald Trump’ın başkan koltuğunda oturduğu ABD’nin Çin ve Avrupa ile arasındaki vergi krizi tırmanarak büyüdü ve ABD’ye ihracat yapan pek çok ülkeyi olumsuz etkiledi. Ülkeye alüminyum ve çelik ihracatı yapan Türkiye de bu durumdan fazlasıyla nasibini aldı. Türkiye de ABD’nin bu tutumuna karşılık ek vergi misillemesini başlattı. ABD'den ithal edilen otomobiller de ek vergi uygulamasına dahil edildi. İşte ek vergiyle birlikte fiyatı değişecek otomobiller:

Söz konusu misilleme harekatı kapsamında ABD’de üretilen bazı ürünlere ilave vergi uygulaması getirildi. Böylece, 21 Haziran’dan itibaren ithal edilen otomobiller yüzde 60 ek gümrük vergisi ile birlikte gelecek. Bu da zaten yüksek olan otomobil fiyatlarının katlanmasına neden olacak. Ek vergi uygulaması sadece Amerikan otomobilleri değil, diğer markaların ABD’de ürettiği modelleri de kapsayacak.

Alman otomobil devleri Mercedes ve BMW’nin de dahil olduğu bazı Avrupalı üreticiler özellikle SUV modellerini ABD’de üretiyor. Bu da orada üretilip ülkemize gelen modellerin ek vergi uygulamasına dahil olacağı anlamına geliyor. Bu otomobiller arasında BMW’nin X3, X4, X5 ve X6 SUV modelleri yer alıyor. Ayrıca Mercedes’in GLE ve GLS isimli SUV modelleri de yine ABD’de üretiliyor. Jeep’in Grand Cherokee, Charokee ve Wrangler modelleri de ABD’den gelirken, Ford tarafından ise sadece Mustang geliyor.

21 Haziran öncesinde ithal edilen ve stokta bulunan araçlar ek vergi zammı görmeden satılacak. Fakat sonrasında gelen otomobillerin fiyatları epey değişecek. Bu değişimden Volvo’nun henüz tanıtımını gerçekleştirdiği ve büyük beğeni toplayan yeni S60 modeli de payını alacak. İşte ABD’den ithal edilen otomobil fiyatlarında görülecek değişim:

Marka-model

Zamdan önce

Zamdan sonra

Ford Mustang

700 bin TL

1 milyon 120 bin TL

Jeep Grand Charokee

700 bin TL

1 milyon 120 bin TL

Jeep Wrangler

585 bin TL

936 bin TL

Mercedes GLE

845 bin 900 TL

1 milyon 353 bin TL

Mercedes GLS

982 bin 600 TL

1 milyon 572 bin TL

BMW X3

323 bin 300 TL

517 bin 280 TL

BMW X4

531 bin 700 TL

850 bin 750 TL

BMW X5

534 bin 100 TL

854 bin 560 TL

BMW X6

1 milyon 117 bin TL

1 milyon 787 bin TL

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19707 kez okundu.
51 kişi, toplam 55 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ABD, otomobillere ek vergi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim