Anlık Bildirim

ABD'nin ürettiği yapay zekalı SİHA'lar kimi öldüreceğine karar verebilecek

ABD ordusu kimin öldürüleceğine karar verebilecek yapay zekaya sahip Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) geliştiriyor. Bu önemli gelişme detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.
Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen haber bilim kurgunun, hızla bilim olgusu haline geldiğinin bir kanıtı niteliğini taşıyor. ABD ordusu kısa bir süre önce, tamamen yapay zeka (AI) kontrolünde olan Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) geliştirdiğini duyurdu. Savaş teknolojisi için atılan büyük adımlardan biri olan bu gelişme, robotların insan hayatı üzerindeki etkilerine dikkat çekiyor.

Yapay zekalı SİHA'lar sivil ölümlere sebebiyet verebilir

Günümüzde, MQ-9 Reaper gibi askeri hava araçları uydular aracılığı ile hâlâ insanlar tarafından yönetilirken, bu yeni teknoloji sayesinde SİHA'lar herhangi birinin müdahalesi olmadan hangi düşman gücü veya askerini vurması gerektiğine kendi yapay zekası ile karar verebilecek. Bu teknoloji sayesinde ABD ordusunun savaş durumunda büyük avantaj sağlaması ve aynı zamanda savaş pilotlarında görülen travma sonrası stres bozukluğunun da önüne geçilmesi hedefleniyor.
Geliştirilen bu yapay zekalı SİHA'lardan insan gözetimini tamamen kaldırmak ise yasal ve etik sorumlulukları ortadan kaldırmıyor. Uzmanlar bu teknolojinin geliştirilmesi sürecinde sivil ölümlerin de olabileceği ihtimalinin mutlaka göz önünde bulundurulması ve yapay zekalı SİHA'ların sıfır hata töleransı ile geliştirilmesi konusunda görüşlerini belirtiyorlar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5045 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
silahlı insansız hava aracı, siha ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim