Anlık Bildirim

ABD ordusunun kullandığı Android uygulamalarında önemli açıklar bulundu

ABD ordusuna operasyonlarda yardım etmek amacıyla geliştirilen iki Android uygulamasının askerlerin bilgilerini ortaya çıkaran bir güvenlik açığı içerdiği öğrenildi.
ABD ordusunun Android uygulamalarında açıklar Tam Boyutta Gör
Gelişen teknolojiler askeri alanda da büyük değişimler yaşanmasına sebep oluyor. Bunun farkında olan ABD, askeri kuvvetleri için bazı Android uygulamaları geliştirilerek operasyonlar sırasında birliklere yardımcı olacak hizmetler sunmuş. Bu uygulamaların ikisinde fark edilen önemli bir açık, askerlere ait bilgilerinin dışarıdan erişme açık olduğunu ortaya koydu.

KILSWITCH ve APASS

ZDNet tarafından yayınlanan rapora göre bu uygulamalar KILSWITCH (Kinetik ve düşük maliyetli yazılım entegreli taktiksel muharebe el aleti) ve APASS (Android Hassas Hücum Vuruşu Aracı) olarak adlandırılmışlar. Askerler bu uygulamalara DARPA tarafından üretilen Android mağazası üzerinden ulaşabiliyor. Bu mağazada bulunan uygulamalardan birinin test videosu da YouTube’a eklenmiş. KILSWITCH ve APASS uygulamaları canlı uydu görüntüleri ve iletişim seçenekleri sayesinde ABD askerleri arasında hızla popüler bir hale gelmiş. Ancak raporda yazan bilgiler ışığında uygulamaların gerçek operasyonlarda kullanılma onaylarının olmadığı görünüyor. Tatbikatlar ve eğitim amaçlı görevlerde denenmeleri istenmiş.

ABD Deniz Kuvvetleri Müfettiş Yardımcısı çoğu askeri şubenin düzgün bir şekilde bilgilendirilmediği için uygulamaların uygunsuz ortamlarda (çatışma bölgeleri) kullanılmasına neden olunduğunu söyledi. Yani askerlere ait bilgiler uzun bir süre boyunca saldırganlar tarafından erişme açık durumdaymış. Geliştiriciler şimdi bulunan güvenlik açığını kapatmak için çalışıyorlar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim