Anlık Bildirim

ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımlar, oyun dünyasını da vurdu

Dünyanın en çok oynanan oyunlarından biri olan League of Legends, İran ve Suriye’de yasaklandı. Yasağın gerekçesi olarak ise ABD yasaları ve düzenlemeleri gösteriliyor. Detaylar haberimizde.

ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımlar, oyun dünyasını da vurdu Tam Boyutta Gör

Dünyanın en popüler oyunlarından biri olan League of Legends, İran ve Suriye’de yasaklandı. Yasağın sebebi olarak ise ABD yasaları ve düzenlemeleri gösteriliyor.

İran’ın müttefiki olan Suriye’nin de dahil edildiği yasak kararı, son zamanlarda iyiden iyiye artan gerilim neticesinde ABD Başkanı Donald Trump’ın aldığı ilave yaptırım kararları ile açıklanıyor.

Yasak kalıcı olmayabilir 

LOL’a İran ve Suriye’den giriş yapmaya çalışanlar, bir İranlı oyuncunun League of Legends'ın resmi forumlarında paylaştığı şu mesajı alıyor:

“ABD yasaları ve düzenlemeleri nedeniyle ülkenizdeki oyuncular, şu anda League of Legends'a erişemiyor. Bu tür yaptırımların kaldırılma ihtimali bulunuyor ve ABD hükûmeti, yaptırımları sonlandırdığı takdirde aranıza dönmeyi umuyoruz.”

Forumlara ve Reddit’e bakıldığında oyun, şu anda sadece Suriye ve İran’da yasaklanmış gibi görünüyor. Yasağı aşmak için ise VPN bir çözüm ancak bu durumda da yüksek ping değerleri oyun keyfini baltalıyor. Riot Games ise yaşanan bu gelişmeyle ilgili henüz resmî bir açıklama yapmış değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim