Anlık Bildirim

ABD donanmasına ait belgeleri Dropbox hesabında tutan mühendis yakalandı

ABD donanması yeni bir veri ihlali ile karşı karşıya. ABD donanmasına hizmet veren mühendis su altı uçak projesine ait ticari sırları çalmak ve sırları üçüncü taraflara aktarmakla suçlanıyor.

ABD donanmasına ait belgeleri Dropbox hesabında tutan mühendis yakalandı Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz ay Çinli hackerların siber saldırısına uğrayan ABD donanması şimdi eski bir çalışanının ticari sırları çalması ve üçüncü taraflara aktarmasıyla sarsıldı. ABD'nin Connecticut eyaletinde görülen davada mühendis Jared Sparks, ABD Donanması Deniz Araştırmaları Ofisi için inşa edilen su altı uçaklarıyla ilgili dosyaları kişisel Dropbox hesabında saklamak ve bu dosyaları üçüncü taraflara iletmekten suçlu bulundu.


Binlerce belgeyi kişisel hesabına aktardı 

Söz konusu su altı uçakları savunma sanayi şirketi LBI tarafından geliştirilirken Massachusetts merkezli yazılım şirketi Charles River Analytics(CRA), su altı uçaklara entegre edilmek üzere bir yazılım geliştiriyordu. Bu süreçte Jared Sparks da CRA ile birlikte çalışmış ve yazılım konusunda destek sağlamıştı. 2012 yılında CRA tarafından işe alınan Sparks, su altı uçaklarla ilgili görevinden ayrılırken LBI'ya ait olan ve yazılım geliştirme kapsamında erişim izninin olduğu binlerce belgeyi kişisel Dropbox hesabına aktardı. Bu verilerin arasında hassas mühendislik ve muhasebe bilgileri olduğu gibi su altı uçağına ait tasarım görüntüleri de bulunuyordu.


2016 yılında başlatılan davada Jared Sparks 29 farklı suçla suçlanıyordu. Dün federal mahkeme jürisi ise ticari sırları çalmaya ilişkin 6 farklı suçtan, ticari sırları yüklemeye ilişkin 6 farklı suçtan ve son olarak ticari sırları yayma suçundan sorumlu tuttu. Buna karşılık Jared Sparks ya da CRA'nın ticari sırları kötü amaçlı kullanıp kullanmadığı ya da kimlere sızdırdığı belirlenmiş değil. Sparks'ın cezası şu an için netleşmese de her bir suç için azami 10 yıl hapis cezası öngörülüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim