Anlık Bildirim

AB, Huawei'nin 5G ekipmanı kurmasını yasaklayabilir

Avrupa Birliği, yeni nesil mobil ağ altyapısını olan 5G teknolojisini Avrupa topraklarına kurmak için çalışmalar yapıyor ancak Huawei bu çalışmaların dışında kalabilir.
Avrupa Birliği'nin dört yetkilisi Çinli telekominikasyon şirketi Huawei'nin üzerindeki baskıyı arttıdı. Huawei son zamanlarda casusluk haberleri ile gündemi meşgul ediyor ve şirketin ABD'nin ardından Avrupa'daki konumu da tehlikeye girmiş durumda.

ABD'nin kararıyla paralel

Avrupa Birliği yöneticileri henüz istişare aşamasında olsalar da, Avrupa'yı kapsayacak olan 5G altyapısının kurulumu için Huawei'yi oyunun dışında bırakabilirler. ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşına bir destek olarak da değerlendirilebilecek bu durum sonucunda Huawei'nin Avrupa çapındaki pozisyonu da değişecek gibi görünüyor.
ABD'nin, Huawei'nin Çin hükümeti adına casusluk yaptığı iddiasıyla Çinli şirketin ABD'de iş yapmasını istememesi, Avrupa Birliği yetkililerini de etkilemiş durumda. Huawei casusluk iddialarını şiddetle reddederken, sektöre yakın isimler ise Huawei'nin Avrupa kurumlarıyla çalışıp çalışmayacağının Mart ayında kesinlik kazanacağı görüşündeler.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim