Anlık Bildirim

80 TB kapasiteli HDD’ler ufukta görüldü

HDD piyasası son kullanıcı pazarında SSD’ler tarafından eritiledursun geleneksel depolama çözümler yüksek kapasitesiyle halen avantajını elinde tutmaya devam ediyor.

80 TB kapasiteli HDD’ler ufukta görüldü

HDD piyasasına plaka sağlayan en büyük isim Showa Denko yüksek veri yoğunluğuna sahip plakalarının geliştirme aşamasını başarıyla tamamladığını duyurdu. Yeni plakalar yüksek kapasiteli HDD’lerin temelini oluşturacak.

Alüminyumdan imal edilen plakalar üzerinde yer alan demir-platinyum karışımı ince magnetik tabaka sayesinde HAMR teknolojisi ile erişilen yoğunluk daha da ileri seviyeye taşınacak. Plakalardaki koersivitenin yapıyı manyetize etmenin kolaylaştırması için maksimize edilmesi gerekiyor.

Yüksek sıcaklığa bağlı kaygılar

Koersivitenin artmasına bağlı oluşabilecek istenmeyen magnetik girişimlerin önüne geçilmek için geliştirilen HAMR, MAMR ve ePMR gibi enerji yardımlı manyetik kayıt teknolojileri de sıcaklık kaygılarını beraberinde getiriyor. Showa Denko’ya göre kendi imzasını taşıyan plakalar uç sıcaklıklara karşı dayanıklılığın yanı sıra sektörün en iddialı okuma-yazma değerlerini sunacak.

Her ne kadar Showa Denko yeni geliştirdiği plakaların yoğunluğunu açıklamasa da mevcut konvensiyonel manyetik kayıt plakalarının 1.14 Tb/in2’lik değerinin HAMR tabanlı medyalarla ileride 5-6 1.14 Tb/in2 seviyesine erişileceğine vurgu yapıyor. 

Bu da hali hazırdaki 3.5’’ HDD’lerdeki plaka sayısı korunduğu takdirde 70-80 TB’a ulaşan kapasite manasına geliyor. Son olarak Japon üreticinin hacimli üretim için tarih vermediğini ekleyelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6334 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
showa denko, hdd plakası ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim