Anlık Bildirim

8/16 Ryzen 7 4700G APU’su geliyor

Masasüstü APU’larını 7 nm ile güncellemesi beklenen AMD’nin sızan yeni işlemcisi beklentileri arttıracak.

8/16 Ryzen 7 4700G APU’su geliyor

AMD son verdiği kararla tüm donanım dünyasının tepkisini üzerine çekip son 3 yılda elde ettiği sempatiyi yerle bir etmeyi başardı. Diğer taraftan firma masaüstü Renoir APU’larının da hazırlığında.

Ryzen 7 4700G

Paylaşılan Ashes of the Singularity içi görüntüye göre 8 çekirdek 16 izlekli Ryzen 7 4700G yolda. Henüz detayları bilinmese de yeni yonganın 2 CCX içerisinde 4+4 MB konfigürasyonunda L3 önbellek içermesi bekleniyor.

 GPU tarafında ise sızıntılar Renoir’de CU sayısının 8 ile sınırlı tutulacağına işaret ediyor. 512 shader’a tekabül eden 8 CU’nun mevcut APU’lara göre daha yüksek frekansta görev yapması beklenirken hibrit mimari gündemde. GPU SIMD tarafını Vega’dan medya arayüzü kanadı ise Navi’den alabilir.

8/16 Ryzen 7 4700G APU’su geliyor Tam Boyutta Gör

Henüz frekans bilgisi bilinmese de mevcut Picasso APU’larına göre frekans artışına gidilmesi kuvvetle muhtemel. AMD’nin yeni APU’sunun en çok dikkat çekecek başlığı şüphesiz çekirdek/izlek sayısı olacağa benziyor. Mantıklı bir fiyatlandırmaya gidilirse bu seviyedeki Core i5-Core i7 işlemcilerinin karşısında güzel bir alternatif olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim