Anlık Bildirim

737 MAX’ın sertifikasyon uçuşları nihayet başladı

Karıştığı ölümcül kazalar sonrası yere indirilen ve bir seneyi aşkın süredir yeniden havalanmayı bekleyen Boeing 737 MAX, bugün sertifikasyon uçuşları kapsamında gökyüzü ile buluştu.

737 MAX’ın sertifikasyon uçuşları nihayet başladı Tam Boyutta Gör

Beş ay arayla gerçekleşen ve toplamda 346 insanın hayatına mal olan kazalar neticesinde Boeing’in çok satan uçağı 737 MAX’ın uçuşuna Mart 2019 itibariyle son verilmişti. İki kazanın da sorumlusu olduğu düşünülen uçuş kontrol sistemini değiştiren ve diğer iyileştirmelerle birlikte sertifikasyon uçuşu gününü bekleyen Boeing sevindirici haber nihayet geldi.

Federal Havacılık Dairesi (FAA) 29 Haziran 2020 Pazartesi günü itibariye uçağın sertifikasyon uçuşlarına başladığını duyurdu. Uçağın havalanmasıyla birlikte yükselen Boeing hisseleri de bugün itibariyle %10’luk bir artış yaşadı.

Boeing'i Eylül ayına kadar devam edecek bir süreç bekliyor

Oldukça sancılı geçen süreç ve ardı ardına gelen ertelemeler sonunda havalanan uçakla ilgili konuşan FAA yetkilileri, “Kurumumuz oldukça ince elenip sık dokunacak bir süreçte Boeing’in ortaya koyduklarını gerekli olan süre boyunca inceleyecek. 737 MAX’ın yeniden uçuşuna ancak sertifikasyon sürecinin gerektirdiği her şeye harfiyen uyulduğunu gördüğümüz takdirde izin vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

737 MAX’ın sertifikasyon uçuşları nihayet başladı Tam Boyutta Gör

TSi 20.00’da Seattle’dan havalanan ilk uçakla birlikte önümüzde üç gün daha devam edecek sertifikasyon uçuşları, 737 MAX’ın yeniden göklere dönmesi için yeterli olmayacak. Haftalar alacağı tahmin edilen incelemelerin sonucunda uçağa yeşil ışık yakılması için en erken zamanın, Eylül ayı olacağı telaffuz ediliyor.

Kovid-19 salgını nedeniyle de sert bir darbe yiyen ve yüzlerce sipariş iptaliyle karşı karşıya kalan Boeing, bakalım bu sefer istediği sonucu elde edip eski günlerine dönme yönünde önemli görülen bu ilk adımı sağlam atabilecek mi?

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim