Anlık Bildirim

MyFitnessPal ve 500px gibi platformlardan çalınan 617 milyon kullanıcı bilgisi hackerlar tarafından satılıyor

İçerisinde MyFitnessPal, 500px, Dubsmash gibi uygulamaların da bulunduğu 16 popüler servise ait 617 milyon kullanıcı bilgisi hackerlar tarafından 20 bin dolara satılıyor.
617 milyon kullanıcı bilgisi satılıyor Tam Boyutta Gör
Dubsmash, MyFitnessPal vb. popüler uygulamalar son dönemde veri sızıntılarıyla gündeme geliyorlar. Bu veri sızıntılarına son katılan ise 500px sitesi olmuştu. Bazı kaynaklar, bu platformlardan toplanan 617 milyon kullanıcıya ait bilgilerin hackerlar tarafından dark web üzerinde satıldığına ulaştı.

20 bin dolar değerinde Bitcoin isteniyor

Hacklerlar oldukça büyük bir veriye sahip bu havuzu 20 bin dolar değerinde Bitcoin gönderen kişilere satıyorlar. Bu havuzun içerisinde yer alan uygulamalar ise şu şekilde; Dubsmash (162 milyon), MyFitnessPal (151 milyon), MyHeritage (92 milyon), ShareThis (41 milyon), HauteLook (28 milyon), Animoto (25 milyon), EyeEm (22 milyon), 8fit (20 milyon), Whitepages (18 milyon), Fotolog (16 milyon), 500px (15 milyon), Armor Games (11 milyon), BookMate (8 milyon), CoffeeMeetsBagel (6 milyon), Artsy (1 milyon) ve DataCamp (700,000).

Örnek kullanıcı verilerine bakıldığında email, isim ve şifre gibi bilgilerin görüldüğü öğrenildi. Şifreler özel olarak gizlendiği için satın alanların kırmak için uğraşması gerekecek. Ancak bazı sızıntılarda konum bilgisi ve diğer kişisel detaylar da hackerların eline geçtiği için tehlikeye sebep olabilir.

Yukarıda adı geçen site veya uygulamalardan herhangi birini kullandıysanız sizin bilgileriniz de satılan bu kullanıcı verileri arasında yer alıyor olabilir. Güvenliğiniz için şifrelerinizi değiştirmeniz tavsiye ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim