Anlık Bildirim

60 yaşını geçkin Japonların %82’si kendini emekli olmaya hazır hissetmiyor

Meiji Yasuda Yaşam ve Sıhhat Enstitüsü 50-69 yaş aralığındaki nüfusun bir kısmıyla gerçekleştirdiği ankette katılımcılara emeklilikten sonra iş hayatına devam etmek hakkındaki fikirlerini sordu.
 
60 yaşını geçkin Japonların %82’si kendini emekli olmaya hazır hissetmiyor
Geçtiğimiz Şubat ayında yapılan anketin sonuçlarına göre, 60'lı yaşlardaki Japon çalışanların yaklaşık % 80'i gelirlerini korumak, maddi güvenceye sahip olmak ve toplumun bir parçası olarak kalabilmek için emeklilik yaşları gelmelerine rağmen işlerine devam etmek istiyorlar.
Ankete katılan ve emeklilik yaşları geldikten sonra çalışmaya devam etmeyeceğini belirten % 20'lik kısım, iş hayatına devam etmek için istekli olsalar da fırsat eksikliği, sağlık sorunları ve ailevi meseleler nedeniyle bunu yapamayacaklarını belirtti.

Yapılan ankette yaklaşık 50 ila 69 yaş arasındaki 2.500 kadın ve erkek, beş yıllık yaş aralıklarına göre kategorilendirildi. Tam zamanlı pozisyonlarda çalışan 50 ila 54 yaşlarındaki erkeklerin %78'i çalışma hayatına devam etmeyi umduklarını belirtti. Bu rakamlar yaşları 55'ten 59'a kadar olan grupta %78,4’e, 60'dan 64'e kadar olan grupta %82,6'ya yükseldi.

Maddi kaygılar ve yetersiz emekli maaşları çok büyük bir etken!  

Neden çalışmaya devam etmek istedikleri sorulduğunda katılımcıların %70'inden fazlası yaşam giderlerini karşılama ve maddi güvenceye sahip olma mecburiyetinde olduklarını belirttiler. Enstitü, emekli maaşlarının iyi bir yaşam için yeterli olmadığını, emekliliğin ardından bir çok insanın ek gelir edinmek istediğini gözlemledi.

Bu anket geçtiğimiz Şubat ayında 50 ila 69 yaşları arasında toplam 6,250 erkek ve kadın üzerinde yapıldı. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2826 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
anket, Japonya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim