Anlık Bildirim

6 ay ve 6 bin kilometre şartına motosiklet de dahil edildi

Resmi Gazete’de kısa bir süre önce yayınlanan karar ile birlikte ikinci el taşıt satışında uygulanan 6 ay ve 6 bin kilometre kuralına motosiklet de dahil edildi.
6 ay ve 6 bin kilometre şartına motosiklet de dahil edildi Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz yıl ikinci el araç satışında 6 ay 6 bin kilometre kuralı hayata geçirilmişti. Bu düzenleme ile birlikte araç ticareti yapanlar, aracı satabilmek için 6 ay beklemek ve 6 bin kilometre yol yapmak zorundaydı. 13 Aralık tarihi itibariyle ise Resmi Gazete’de yayınlanan yeni yönetmelik ile birlikte bu düzenlemenin kapsamına motosiklet de dahil edildi.

6 ay ve 6 bin kuralına motosikletler de eklendi

6 ay ve 6 bin kilometre şartına motosiklet de dahil edildi Tam Boyutta Gör
Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” başlıklı yönetmelik ile birlikte otomobil uygulanan 6 ay ve 6 bin kilometre kuralına otomobil ve arazi taşıtlarından sonra motosikletler de dahil edildi. Yönetmelik, bugün itibariyle yürürlüğe girmiş durumda.

Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişikliğinde şu ifadelere yer verildi: “13/2/2018 tarihli ve 30331 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliğin geçici 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “iştigal edenler,” ibaresinden sonra gelmek üzere “motosiklet,” ibaresi eklenmiştir.”

Söz konusu karar 1 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerli olacak ve Ticaret Bakanlığı bu tarihi uzatabilecek. Bakanlık, bu tarihi altı aya kadar uzatmaya yetkisine sahip.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2820 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
resmi gazete, motosiklet ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim