Anlık Bildirim

5G baz istasyonlarına saldırı dalgası Hollanda’ya sıçradı

İngiltere'de geçtiğimiz hafta, internet üzerinde yayılan ve temelsiz olan 5G teknolojisinin koronavirüsün ortaya çıkmasına sebep olduğuna yönelik söylentiler yüzünden 5G kuleleri ateşe verilmişti.

5G baz istasyonlarına saldırı dalgası Hollanda’ya sıçradı Tam Boyutta Gör

Koronavirüs salgınına sebep olduğuna yönelik yanlış bilgilere sosyal medya aracılığıyla ulaşan ve burada birbirlerini tetikleyen kişiler, 5G baz istasyonlarına İngiltere’de saldırılar düzenlemişti. Bu durum artık sadece İngilizlerin değil, Hollanda’nın da bir sorunu. De Telegraaf kaynaklı bir haberde Reuters tarafından bildirilene göre çok sayıda kundakçı, 5G kulelerine saldırı yaparken yakalandı ve bazıları amacına ulaşmayı başardı.

2019 yılında teknolojinin duyurulmasından bu yana karşıt protestoların sürdüğü Hollanda’da, şimdiye kadar agresif bir eylem hiçbir zaman gerçekleşmemişti. Ulusal Güvenlik ve Terörle Mücadele Koordinasyon Merkezi (NCTV) tarafından yapılan açıklamaya göre devam eden saldırılar, iletişim sisteminde aksamalara yol açabilir. Bu aksaklıklar, güvenlik güçleri ve acil destek hizmetlerinde kesintiler ve koordinasyon eksikliği doğurabilir.

5G teknolojisinin günlük hayatta daha yaygın hâle gelmesi için yapılan alt yapı çalışmalarına dünya çapında değişen boyutlarda tepkiler sürüyor. İnternet üzerinde yayılan 5G teknolojisinin koronavirüs salgınıyla bağlantılı olduğuna yönelik söylentiler ise durumu daha kötüye sürüklemekten ve saldırgan tavırlara hizmet etmekten başka bir getiri sağlamıyor. Bilim insanlarının konuya yönelik açıklamalarına göre ise 5G teknolojisi ve virüsler arasında kanıtlanmış hiçbir bağlantı bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12114 kez okundu.
60 kişi, toplam 79 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
5g, hollanda ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim