Anlık Bildirim
Sıradaki Video

4K konferans kamerası "Logitech Meetup incelemesi"

Bu videoda Logitech Meetup konferans kamerasını inceliyoruz. Boyutunu, tasarımını değerlendiriyor, kamera detaylarından bahsediyor, ortak platformlara değinip görüntü kalitesini birebir test ediyoruz.
Kutusundan adaptörü, uzun ve kaliteli bir Tip C kablosu ve kontrolcüsü çıkıyor, kontrolcü CR2032 pillerle çalışıyor.
Tasarımına baktığınızda aslında gri-siyah renkli, bulunduğu ortamda kesinlikle sırıtmayan, oturaklı görünen devasa bir webcam ama sadece bir webcam değil tabii. Metal ayağıyla beraber düz bir zemine de koyabilirsiniz, duvara sabitleyebilirsiniz, tercih sizin ama monitörün üstüne takabileceğiniz boyutlarda, formda bir şey değil o kesin.
Lensin iki yanındaki ızgaraların ardında hoparlörler var, kaç W, bunun bilgisi verilmemiş ama mesafeye göre 95dB ses şiddetinden bahsedilmiş, testlerim sonucunda bu hoparlörlerin hangi ayarda olursa olsun titreşim oluşturmadığını gördüm, bu önemli bir şey. Dediğim gibi mikrofonlar da burada, 3’lü bir kurulum var, istenirse yine Logitech’in bu ürüne özel bir mikrofonunu temin edip bağlayabiliyorsunuz. Standart kurulum için ses alma aralığı 4 metre. AEC, yankı giderme ve VAD, vokal seslere göre devreye girme özelliklerine sahip, arka plan gürültüsünü karşı tarafın duymaması hedeflenmiş.
Ve kamera. 4K 30FPS’ye kadar çekim yapabiliyor, görüntülü konuşabiliyorsunuz. 5x dijital yakınlaştırması var, 25 derece sağa sola, 25 derece yukarı aşağı hareket edebiliyor. Geniş açılı bir lens bu, 163 derecelik bir lens, odağı sabit. RightLight var, düşük ışık telafisi yapıyor, gördüğüm kadarıyla loş ışıkta kare/saniye düşmüyor.
RightSound ve RightSight var, bunlar cihazı benzerlerinden ayıran, konferans/toplantı kamerasına çeviren özellikler, motoru vasıtasıyla 6 kişiye kadar, ki önerilen katılımcı sayısı bu, katılımcıları ses ve hareketle tespit edip otomatik olarak kadrajı katılımcıya yöneltiyor. Katılımcının konuşması bitti diyelim, herkesi içine alacak şekilde kadrajı ortalıyor. Bunu otomatiğe bırakabilirsiniz, sürekli harekete göre kadrajı değiştirir veya arama başlangıcında kadrajı ayarlar bırakır, tercih sizin.
Kontrolcüsü oldukça sağlam bir malzemeden, üzerinde ses ayarı, yakınlaştırma ayarı var. Ortadaki butonlarla istediğiniz gibi pan tilt yapabiliyorsunuz, segmenti itibarıyla ben daha hızlı hareket etmesini beklerdim açıkçası, tam ortadakiyle ana konuma dönüyor.

Üstteki butonlarla misal veriyorum bir Skype görüşmesi yapacaksınız, arama ve kapatmayı buradan yapabilirsiniz, mikrofonu susturup açabilirsiniz. Kumandanın bağlantısı eşleşmesi hiç kopmadı, her kullanmak istediğimde gecikme olmadan tepki verdi. 1 ve 2 butonları var, bunlar da kameraya konum girmenizi sağlıyor, istediğiniz konuma getirip butona basılı tutuyorsunuz, ana konumuna getirdiniz mesela, kaydettiğiniz butona basınca kaydettiğiniz yere gidiyor, pratik bir şey.
Sync adlı bir masaüstü uygulaması var, oda kısmından Sync Portal için koltuk sayısını belirleyebilirsiniz, Meetup sekmesinden mikrofon ve hoparlörü test edebilir, video sekmesinden de RightSight’i ayarlayabilirsiniz.

Meetup’ı Google hizmetleriyle, Microsoft Teams ve Zoom Rooms ile uyumlu bir şekilde kullanabiliyorsunuz, özellikle Logitech ve Microsoft’ın işbirliği dolayısıyla nasıl ortamlarda hangi Logitech ürünleri kullanılır, neler lazım bunların hepsi detaylandırılmış, yok bu uydu, şu çalışmadı derdi de olmuyor işbirliği dolayısıyla.
 

Sync Portal ile de Meetup odalarını, donanımlarını, yapılan etkinliklerini, bir sorun oluştuysa bunların takiplerini yapabiliyorsunuz. Cihazlarınıza güncelleme geldi diyelim, bunları teker teker yapmak zorunda değilsiniz, web tabanlı bu arayüzle hepsini birden güncelleyebiliyorsunuz. Bu arayüz özellikle çok fazla toplantı odasının ve cihazın olduğu durumlarda işe yarıyor.

Video testlerine gelmeden şöyle bir detaydan bahsedeyim, kutudan çıkan Tip C kablosu evet kaliteli ve uzun bir kablo ama USB 2.0 standardında ve Meetup’tan 4K video akışı alabilmek için USB 3.0 standardında bir Tip C kablosu satın alıp kullanmanız gerek, yani ürün kutudan çıktığı haliyle 4K destekli ama 1080P bir kamera. Logitech’in küçük toplantı odaları için tasarladığı, profesyonel sınıf bir konferans kamerasının kutusundan bu kablonun çıkmıyor olmasına anlam veremedim açıkçası.

Logitech Meetup. Özeti şudur, toplantılar için tasarlanmış, profesyonel bir konferans kamerası kendisi, kontrolcüsünü hayli beğendim ama  kameradaki motor daha hızlı olabilirdi. Otomatik kadraj güzel çalışıyor ama insan figürü anlama konusunda yazılım güncellemeleriyle gelişecektir diye tahmin ediyorum. Bence belirgin tek eksisi fiyatına rağmen kutusundan USB 3.0 standardında bir kablo çıkmıyor oluşu. Artık Logitech Meetup hakkındaki detaylara haizsiniz diye düşünüyorum, bundan sonra tercih sizin.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim