Anlık Bildirim

4 kameralı telefonlara hazır olun

Çift ve üç kamera derken artık akıllı telefonlarda 4 kamera kombinasyonu da görmeye başlayacağız. DxOMark önümüzde en çok bir veya iki yıl olduğunu belirtiyor.

Akıllı telefon dünyasında önce iki kameralı telefonlara bu yıl da üç kameralı telefonlara yer verildiğini gördük. Farklılık oluşturmanın yanı sıra önemli fotoğraf yetenekleri de ekleyen çoklu sensör kombinasyonları daha da ileriye gidecek.

Kamera sayısı artıyor

Maliyetlerin düşerek çift kameralı telefonların yaygınlaşması ile birlikte bulanıklık efektleri, optik yakınlaştırma gibi özellikler de herkesin kullanabileceği kavramlar haline geldi. Üreticiler daha da iyisini elde etmek adına çalışmalarını yoğunlaştırdı ve Huawei P20 Pro ilk 3 kameralı telefon oldu. Elbette bu da yeterli değil.

Akıllı telefonların kameralarını puanlamasıyla tanıdığımız DxOMark firması yavaş yavaş 4 kameralı telefonlara geçiş yapacağımızı düşünüyor. Çoklu sensör sistemleri akıllı kameralardaki kısıtlamaları kaldırdı ve gelecek adına önemli bir çözüm oldu. Bu bakımdan daha da gelişecek.

Firma gelecek yıldan itibaren ise 3 kameralı telefonların ana akım olacağını düşünüyor. Aynen bu yıl iki kameralı telefonların yaygınlaşması gibi 3 kameralı sistemler de ucuzlayacak ve pek çok telefonda kendisine yer bulacak.

DxOMark firmasının açıklamaları oldukça iddialı ancak pek çok üretici ile ortak çalıştığı için muhtemelen bazı projelerin duyumunu almış durumda. Bu da bir veya iki yıl içerisinde dörtlü kamera sistemlerinin sürpriz olmayacağını gösteriyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3691 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
triple cameras, quadrupla camera smartphones ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim