Anlık Bildirim

3D baskılı 'canlı mürekkep' geliştirildi: Kendi kendini onarabilen yapılar oluşturulabilir

Günümüzde canlı materyaller oluşturmak için mühendislik çalışmaları hızla devam ediyor. Paylaşılan yeni bilgilere göre araştırmacıların 3D baskılı 'canlı mürekkep' geliştirmeyi başardığı ortaya çıktı.

3D baskılı 'canlı mürekkep' geliştirildi: İşte detaylar Tam Boyutta Gör

Harvard Üniversitesi, Brigham ve kadın Hastanesi, Harvard Tıp Okulu'ndan bir araştırma ekibinin3 boyutlu yapılar oluşturmak için kullanılabilecek 'canlı bir mürekkep' geliştirdiği ortaya çıktı.

Kendini onaran yapılar oluşturulabilir

Günümüzde mikrobiyal mühendisler, tıbbi cihazlar gibi çeşitli uygulamalarda kullanılacak canlı materyaller oluşturma çalışmalarına devam ediyor ve bu tür malzemelerin 3 boyutlu yapılara uyması konusunda oldukça zorlanıyor. Bu sorunları çözmek için yeni bir yaklaşım benimseyen araştırmacılar, Escherichia coli bakterisiüzerinde çalışmalara başladı.

3D baskılı 'canlı mürekkep' geliştirildi: İşte detaylar

Phys.org tarafından paylaşılan bilgilere göre canlı nano lifler üretmek için bakteriler üzerinde biyomühendislik çalışmaları yürüten proje ekibi, bu lifleri bir araya getirerek ve çeşitli materyaller ekleyerek 3D yazıcıda kullanılabilecek canlı bir mürekkep oluşturdu.

Bu tür mürekkeplerin kendi kendini oluşturan ve büyüyen bir yapı içerisinde olacağını düşünen araştırmacılar, yeni teknik ile yenilenebilir yapı malzemeleri de yazdırılabileceğini belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim