Anlık Bildirim

Türkiye dahil 33 ülkenin mobil internet hızı, WiFi'dan daha yüksek

Yapılan bir araştırma, 33 ülkede mobil internet hızının, WiFi ile kıyaslandığında daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Aralarında Türkiye'nin de olduğu listeyi gelin yakından inceleyelim.
33 ülkenin mobil internet hızı, WiFi'dan yüksek Tam Boyutta Gör

OpenSignal tarafından yapılan bir araştırma sonucu, 33 ülke üzerinde ortalama mobil internet hızının, WiFi hızından daha yüksek olduğu ortaya çıktı. Avrupa, Afrika ve Orta Doğu kıtalarında bulunan birden fazla ülkenin bu durumda olduğu gözüküyor. Türkiye de bu listenin içinde yerini almış.

Türkiye’de mobil internet, WiFi hız farkı 7.3 Mbps

Mobil internet, Wifi arası hız farkı listesinin ilk üç koltuğunda sırasıyla, Avustralya(13.0 Mbps), Lübnan(12.3 mbps) ve Katar(11.8 Mbps) bulunuyor. Avustralya'nın 21.6 Mbps WiFi, 34.6 Mbps mobil internet hız farkı sebebiyle zirvede olduğu listeye Türkiye özelinde bakmamız gerekirse, 9.6 Mbps WiFi, 16.9 Mbps mobil internet hız ortalaması bizleri karşılıyor. Yani ülkemizde fark tam olarak 7.3 Mbps. Yapılan 4.5G yatırımları sayesinde mobil internet hızlı bir gelişim gösterirken, evlerimizde kullandığımız kablo bağlantılı aboneliklerimiz bu hıza ayak uyduramamış görünüyor. Bu da listenin dokuzuncu sırasına yerleşmemize sebep olmuş.

Hızla artan 5G yatırımları mobil cephe için yeni bir atılım imkanı daha sağlayacak. Hatta Türkiye olarak yerli donanımlar sayesinde 5G’ye geçen ilk ülke olmak istiyoruz. Ancak mobil internet bu hızla gelişirken, evlerimizde kullandığımız internet abonelikleri listeden anlaşıldığı kadarıyla yavaş kalmaya başlıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun, 31 Aralık 2018 tarihinde adil kullanım kotasının kaldırılması kararı uygulamaya girdiğinde, şüphesiz bu değerlerde bir iyileşme olacak ama mobil internetin hız ortalaması olarak yakalanması için önemli yatırımların gerektiği gözüküyor.

5 Ağustos ve 3 Kasım tarihleri arasında, 8 milyon cihazda, 63 milyondan fazla ölçüm ile ortaya çıktığı açıklanan raporun tüm detaylarına ise bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11084 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İnternet, 4.5g ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim