Anlık Bildirim

32 çekirdekli AMD Ryzen Threadripper duyuruldu

Uzun süredir beklenen 32 çekirdekli AMD Ryzen Threadripper işlemcisi duyuruldu. Masaüstünde rekoru 32 çekirdeğe çıkaran yeni işlemci rakibine soğuk terler döktürecek.

Intel’in masaüstünde 28 çekirdek ile kırdığı rekor sadece bir gün sürdü. AMD üst seviyedeki Ryzen Threadripper işlemcisini 32 çekirdeğe ölçeklendirerek rekoru devraldı. Masaüstüne yeni bir canavar geliyor.

Ryzen Threadripper Gen2 özellikleri

Aslında 16 çekirdekli ilk nesil Threadripper işlemcisinin devre kartını inceleyenler 32 çekirdek kullanıldığını ancak bunun 16 tanesinin bantlardan zarar görmüş şekilde çıkan ve işe yaramayan çekirdekler olduğunu fark etmişti. Yani aslında AMD bu çekirdeklerin işe yaramadığını söylüyordu ancak istenirse 32 çekirdek de olabileceği böylece anlaşılmıştı.

12nm sürecindeki daha verimli Zen+ mimarisinin de etkisiyle ikinci nesil Ryzen işlemcilerde artık 32 çekirdeği görebiliyoruz. Ryzen Threadripper Gen2; 32 çekirdek ve 64 izlek birimi ile masaüstünde rekoru kırmış oldu.

Yeni işlemcide 4 adet 8 çekirdekli yonga yer alıyor ve altında bir ısı dağıtıcı mevcut. Precision Boost II ve XFR 2.0 gibi hızları daha da üst seviyeye çıkaran teknolojiler sayesinde Ryzen Threadripper Gen2, tam bir canavar olmuş. Yeni işlemci mevcut X399 anakartlardaki SP3 soketine uyum sağlıyor.

Yeni seride Ryzen Threadripper 2990X modeli 32 çekirdekli olacak. Ryzen Threadripper 2900X modeli 8 çekirdekli, Ryzen Threadripper 2920X modeli 12 çekirdekli, Ryzen Threadripper 2950X modeli 16 çekirdekli olarak yer alıyor. Önümüzdeki zaman diliminde 24 çekirdekli bir ara model daha bekleniyor.

Sonbahar aylarında piyasaya çıkacak olan Ryzen Threadripper Gen2 rakibine önemli bir atak yapacak gibi görünüyor. Intel’in 28 çekirdekli işlemcisinin fiyat açısından çok üst seviyede olacağı zaten kesin gibi. AMD iyi bir fiyatlandırma ile tıpkı ilk nesilde olduğu gibi rakibine zor anlar yaşatabilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5761 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd ryzen threadripper gen2 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim