Anlık Bildirim

32 GB RAM'li MacBook Pro'lar ancak 2019 yılında gelebilecek

Intel’in 10 nm'lik işlemcilerinin gecikecek olması 32 GB RAM'li MacBook Pro'ların gelişini de etkileyecek gibi görünüyor. Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde...
Bazı kullanıcıların Apple’ın yeni MacBook Pro'ları hakkındaki şikayetlerinden biri 32 GB RAM’i desteklememesi. Kullanıcıların yapılandırabileceği maksimum RAM miktarı 16 GB, yani ortalama bir kullanıcı için fazlasıyla yeterli. Ancak MacBook “Pro”dan bahsettiğimiz için daha fazlasına ihtiyaç duyabilecek bazı profesyoneller var.
Apple daha önce 32 GB RAM'in pil ömrünü azaltacağını ve aynı zamanda dizüstü bilgisayarın anakartında (logic board) tasarımsal bir değişiklik yapılmasını gerektireceğini belirtmişti. Ama ne yazık ki durumun bu yıl değişeceğini umuyorsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Intel’in son üç aylık kazanç raporu, şirketin bu yıl 14 nm sürecine sahip yonga sevkiyatına devam edeceğini ve yüksek hacimli 10 nm yonga üretimine 2019'da başlayacağını ortaya koydu.

En erken tarih 2019

Yani Apple, 32 GB RAM desteği sunma kararı alsa bile bu en erken 2019'da mümkün olabilecek. Nedeni ise Intel’in 10 nm Cannon Lake işlemcilerinin 32 GB RAM kullanımına izin verecek LPDDR4 bellek desteğine sahip olması. Yeni işlemcilerin, Apple'ın endişelerini giderecek şekilde düşük miktarda ısı ürettiği ve daha az pil kullandığı söyleniyor.
Intel’in 10 nm'lik işlemcilerinin gecikecek olması, 32 GB MacBook Pro'ların piyasaya sürülmesini etkileyebilir ancak bu söylentiler şu an için sadece spekülasyondan ibaret. Dolayısıyla bu konu hakkında somut bilgiler gelmeden kesin konuşmak zor. Ayrıca, Apple'ın yeni 10 nm'lik işlemcileri kullanmaya başlasa bile 32 GB RAM'i destekleyeceğine dair bir garanti de yok.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim