Anlık Bildirim

3 Boyutlu yazıcılarda saç güncellemesi

Şuana kadar standart 3 Boyutlu yazıcılar da mümkün olmayan tasarlanan obje üzerine kıl, tüy ve saç gibi ince detayların yerleştirilebilmesi ufak bir yazılımsal güncelleme ile mümkün hale gelecek.
Carnegie Mellon Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, piyasada bulunan düşük maliyetli 3-D yazılar ile saç benzeri iplikçikler yapılmasını sağlayacak yeni bir yöntem buldu.
3 Boyutlu yazıcılarda saç güncellemesi
 
Yapılan tasarımlara plastik saç veya kıl eklemesi yapılabilmesi için herhangi bir özel donanıma ihtiyaç duyulmadığını belirten araştırmacılar, 3-D yazıcıya bir dizi parametrenin yüklenmesi ile işlemin gerçekleştirilebileceğini belirtmekte. Yazıcı ile elde edilen plastik saçların, kesilebilmesi, sıcak hava kullanılarak kıvrımlaştırılabilmesi ve örgü haline getirilebilmesi, hayal gücünün tasarıma yansıtılabilmesinde daha esnek olunmasına imkan sağlayacak gibi duruyor.
3 Boyutlu yazıcılarda saç güncellemesi
 
Teknik, sıcak silikon tabancası kullanılırken, tabancanın geri çekilmesi esnasında ortaya çıkan plastik kılcal kalıntılardan esinlenilmiş. 3-D yazıcıda kullanılan materyale bağlı olarak yazıcı kafasının dikey hareketinin hızının doğru ayarlanması ile teknik uygulanabilir hale getirilmekte.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim